MatchrapportFinal1DamHemsida_nyhet-Återställd-Återställd

FÖRSTA FINALRONDEN TILL SÄVEHOF

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första matchen i SM-finalserien mot Önnereds HK.
– Vi stod väldigt bra bakåt och har Sveriges bästa målvakt. Det var därför vi vann i dag, sammanfattade huvudtränare Jesper Östlund.

Inför avkast tog Nina Koppang emot utmärkelsen som säsongens bästa högernia i Handbollsligan. Hon tackade för priset genom att göra flest mål av samtliga spelare i den första finalmatchen mot ÖHK. Sävehof gjorde inga mål under den inledande femminutersperioden, men sedan stegade Koppang fram och ordnade 1–2 på tavlan.

Kort efter den spruckna målnollan kvitterade Johanna Bundsen innan Thea Blomst prickade in 3–2 från linjen. Därefter var det kantspelarna Ida Sembe och Elin Ernelind som skickade in varsin boll fram till gulsvart övertag med 5–2. De fem raka Sävehof-målen ledde fram till finalspelets första timeout och sedan kom Önnered ikapp. Enbart uddamålet skulle skilja lagen åt i paus när det var hemmaledning med 11–10.

I inledningen av den andra halvleken var det ordentlig fart på målskyttet. Zoomar vi exempelvis in på den 39:e spelminuten gjordes tre mål, två för Sävehof och ett för Önnered, inom loppet av enbart 17 sekunder.

Vem som spelade huvudroll i det första mötet med Önnered var det ingen diskussion om. Bundsen var ofta som en vägg mellan sina stolpar och så fort tillfället gavs, såg hon till att fylla på det gulsvarta målkontot. Vid fem tillfällen hittade “Burre” själv målet, i tillägg till de 49 i räddningsprocent som statistiken visade upp efter 60 minuters spel.

Med ungefär kvarten kvar att spela började Sävehof dryga ut försprånget och vann till sist med 27–21. Största anledningen till segern var att målvakts- och försvarsspelet fungerade väldigt väl.
Anfallsspelet var dock knackigt hos båda lagen i dag, där finns det förbättringspotential och vi kommer behöva hitta lite fler nycklar till matcherna som kommer. Här i dag var det mer att lagen kände på varandra och det kommer säkerligen ske lite skiften till match två och tre, sade Jesper Östlund efter slutsignalen.

I semifinalerna mot Skara inleddes matchserien med förlust i Partille Arena, nu är det istället övertag med 1–0 i matcher mot Önnered.
– Såklart är det väldigt stor skillnad att kunna få en vinst direkt, det sätter lite mer press på dem. De har gjort ett väldigt bra slutspel och gjorde kanske en av sina sämre matcher här i dag. Vi är dock väldigt redo för att de kan komma med svåra grejer på tisdag och prestera på en högre nivå då. Vi ser fortfarande den här matchserien som en “fifty-fifty”-serie och kommer behöva prestera på absoluta topp för att stå segrande efter fem matcher.

När serien fortsätter på tisdag är det inte match i ÖHK-hallen som gäller, utan i finalspelet håller Önnered till i Lundbyskolans Sporthall.
– Vi kommer ladda om precis som vanligt inför den matchen. Vi är inne i en bubbla och spelade för bara tre dagar sedan, så återhämtningen kommer att vara superviktig. Vi ska göra en analys på den här matchen och försöka hitta lite grejer till match två. Det ska verkligen bli kul och jag hoppas att vi kan få det här publikstödet även på neutral plan, som det faktiskt är i nästa match.

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 6, Johanna Bundsen 5, Ida Sembe 4, Thea Stankiewicz 2, Elin Karlsson 2, Laura Jensen 2, Thea Blomst 2, Carmen Martín 2, Emma Mihailovic 1 och Elin Ernelind 1.

Önnereds HK:s målskyttar: Line Homdrom Rusten 5, Evelina Källhage 4, Ella Sjöberg 3, Isabelle Rydén 3, Thess Krönell 2, Jenny Sandgren 1, Natalie Hübbert 1, Siw Aabech 1 och Fanny Elovson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..