200805_nya_spelare_640

FÖRSÄSONGEN HAR BÖRJAT

Sävehofs Elitlag är åter i träning inför herrarnas 33 säsong i högsta ligan och damernas säsong nummer 30. Det är två lag som skall försvara sina titlar som svenska mästare. Damerna har startat säsongen med träningsläger på hemmaplan där det även är inplanerat två träningsmatcher i Partille Arena:

Fredag 7 augusti 16.30 mot Kungälvs HK
https://solidsport.com/iksavehof/games/g/7flqd6tc

Lördag 8 augusti 12.00 mot Skövde HF
https://solidsport.com/iksavehof/games/g/o9ph2ku5

Intressant blir att följa de nya spelarna Mathilda Lundström (Skuru), Laura Jensen (Holstebro) och de uppflyttade juniorerna Nina Koppang och Linn Andersson. Tränarstaben är intakt med huvudtränare Rasmus Overby och assisterande Andreas Wallin.

Herrlaget åker på träningsläger till Branäs i veckan där de nya spelarna Bertram Obling (Halden HK), Rune Shröder (Frederica Håndboldklubb), Henrik Tilsted (GOG), Elias Ellefsen a Skipagötu (H71 Hoyvik) och de uppflyttade juniorerna Emanuel Steen och Oskar Davidsson är med. Mikael Apelgren är ny tränare för herrlaget och tillsammans med assisterande Linus Ekman blir det ett helt nytt tränarpar med erfarenhet i mängder som skall leda herrlaget framöver.

Nästa vecka är det två träningsmatcher inplanerade i Partille Arena

Onsdag 12 augusti 18.00 mot Önnereds HK
Torsdag 13 augusti 18.00 mot Kungälvs HK

(matcherna sänds via länk på hemsidan)

Michael Apelgren vann SM-guld med Hammarby 2006,2007 och 2008 för att sedan ta ytterligare guld med Sävehof 2011 och 2012. Efter en tid i Spanien blev Mikael spelande tränare med norska Elverum där han tagit flera guld som spelare och tränare. Linus Ekman har flera titlar med Sävehof som ungdoms och seniorspelare. Som tränare har Linus flera ungdomsguld på meritlistan och har hunnit träna lag i IK Baltichov, HK Malmö och IK Sävehof innan han nu fått en större roll i föreningen som ansvarig för herrjuniorerna och Handbollsgymnasiet utöver sin roll som assisterade tränare i herrlaget.

Sävehof fyller 70 år och planerna på att fira detta med tårta och kalas kom av sig i kölvattnet av Corona pandemin. Klubben hoppas fortfarande på en säsongspremiär med publik den 17 september när damerna möter BK Heid 18.00 och herrarna möter Ystads IF 20.00 (samma lag som herrarna mötte i sin första elitseriematch för 33 år sedan)

Oavsett ser klubben fram emot en intensiv säsong där vi åter vill visa att Sävehof ska leda utvecklingen inom svensk handboll. Följ med oss på resan!

På bilden ser ni från vänster:

Bertram Obling, Emanuel Steen, Elias Ellefsen a Skipagötu, Henrik Tilstedt, Rune Shröder och Oskar Davidsson.

#sävehof  #gulsvartmagi

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..