Försäsongen avslutades på topp

IK Sävehofs herrar stängde träningsmatchandet genom att bortaslå seriekonkurrenten- och rivalen Alingsås HK med 25-22 (13-10).

Elitseriesäsongen är endast dryg vecka från att ta vid och samtliga svenska handbollslag, i förstadivisionen, förbereder sig som bäst. IK Sävehof reste i dag ett par mil österut för att spela en, på förhand, intressant sista testmatch. Alingsås HK stod för motståndet i nybyggda Estrad Arena.

Hemmalaget inleder piggt medan Sävehof inte riktigt får det att stämma under upptakten. Gästerna äter sig dock snart in det hela och rycker åt sig ett försprång. När 30 minuter spelats leder Sävehof med tre bollar, 13-10.

– Vi startar dåligt, vilket även blir fallet sen i andra. Men vi kommer igång och går till paus som ledare, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Alingsås är betydligt vassare när matchen börjar om på nytt och kvitterar ställningen. Efter 15 avverkade minuter står det 19-19. Bortalaget visar klass i slutet och gör det starkt i defensivarbetet. Sävehof vinner till sist med tre bollar, 25-22.

– Vi står rätt i försvaret och det känns skönt att vi lyckades minska antalet insläppta mål gentemot Lugi-matchen förra veckan. Våra två målvakter är bra. Vi är förnuftiga i anfallsspelet även fast det blir en del missar och lite slarv hos båda lagen. Det är gött att vinna, men det blir en helt annan fight när vi möts i serien om 13 dagar.

20 september, fredag, kastas tävlingssäsongen 2013-2014 igång. Sävehof åker till Skövde för att möta ett revanschsuget IFK, efter en halvdan fjolårssäsong, med ett ytterst skickligt tillskott i truppen.

– De välte ju omkull Svenska Spel-systemet, kring odds, när de värvade Jonas Källman. Vi kommer givetvis att få möta en väldigt tuff motståndare och de är väl lite av en favorit på hemmaplan. Vi ska se till att höja koncentrationen i det vi gör, avslutar ”Bagarn”.

Alingsås HK – IK Sävehof 22-25 (10-13)

Målskyttar:
Alingsås: Johan Fagerlund 5, Daniel Tellander 4, Max Darj 2, Jesper Konradsson 2, Alexander Borgstedt 2, Pontus Johansson 2, Pål Wetterbrandt 2, Marcus Enström 1, Erik Nilsson 1, Johan Nilsson 1.
Sävehof: Oskar Ysander 6, David Florander 5, Mattias Thynell 3, Tobias Albrechtson 3, Niclas Fingren 3, Sebastian Karlsson 3, Eric Forsell Schefvert 1, Olle Forsell Schefvert 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..