FÖRLUSTSVITEN BRUTEN

Omstarten av Handbollsligan blev lyckad för Sävehof som vann med 27-21 hemma mot Ricoh HK.
– Jag är väldigt stolt över killarna, sade tränare Robert Wedberg efter matchen.
Efter ett månadslångt EM-uppehåll drog Sävehofs herrar igång seriespelet igen under onsdagskvällen. För motståndet stod Ricoh HK i lagens tredje möte för säsongen, där de två tidigare matcherna slutat med varsin vinst.

Det var en målrik start på matchen där gästerna tidigt kopplade ett grepp och var som mest uppe i en femmålsledning. En timeout efter drygt 12 minuter hjälpte matchen att vända och fyra mål av Viktor Ottosson var starkt bidragande till att Sävehof både kunde komma ikapp och ta ledningen. När halvleken summerades visade jumbotronen 12-12 och ett ovisst utgångsläge inför halvlek nummer två. Värt att notera från den första halvleken var även att målvakten Simon Möller gjorde sitt första mål i Handbollsligan och att Gustaf Wedberg fick sina första minuter i Sävehof-tröjan i Handbollsligan.
– Det var inte så mycket som ändrades efter timeouten egentligen, men vi fick tag i lite mer bollar och hittade lite mer höjd på skyttet. I stort var det att vi gjorde det vi hade bestämt från början, sade tränare Robert Wedberg om de första 30 minuterna.

Med tre raka mål i inledningen av den andra halvleken såg Ottosson till att Sävehof fick en drömstart på matchens andra hälft. Laget byggde sedan vidare på den fina starten och även om det endast skiljde ett mål mellan lagen med tio minuter kvar av matchen så visade Sävehof att de var det bättre laget denna kväll och kunde slutligen vinna med 27-21.
– Ju fler förluster man har desto närmare segern kommer man och det här var såklart extra skönt ikväll. Det här ger självförtroende inför fortsättningen, sade matchens bästa målskytt Viktor Ottosson efter matchen.

Segern innebär att Sävehof bryter den förlustsvit som pågått i de fem senaste matcherna och att det resultatmässigt blev en bra början på återstarten av Handbollsligan efter EM-uppehållet. Nästa match för Sävehofs herrar spelas redan på fredag (2:e februari), då ställs laget mot Eskilstuna GUIF.
– Jag tar med mig att vi har en idé som vi tror på tillsammans nu och det känns som att vi har fått med oss alla i laget på den, var Wedbergs ord om fortsättningen.