Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Skšvde

FÖRLUSTNOLLAN SPRACK MOT SKÖVDE

IK Sävehof åkte på säsongens första förlust i Handbollsligan på torsdagskvällen. IFK Skövde HK var numret för stort och segrade med 32-24.
– Skövde är bättre än oss idag, det är inget att snacka om, sade manager Anders Eliasson efter förlusten.

Förlusten till trots var det Sävehof som inledde mest imponerande. Sju-mot-sex-spelet användes redan från start med lyckat utfall och laget kunde kliva upp till en 3-1-ledning. Ungdomstrion bestående av William Bogojevic, Gzim Salihi och Oskar Sunnefeldt levererade där var sitt mål. Överlag var de första 30 minuterna jämna, men bäst känsla in till omklädningsrummen hade kanske ändå Skövde, som i matchens sista sekund gav gästerna en tvåmålsledning på straff.

Sävehof kom ut till halvlek nummer två med ambitionen om att vända på resultatet. 1-4 på knappt sex minuter var dock inte den start som önskades på andra och huvudtränare Andreas Stockenberg begärde timeout för att kunna justera en del saker. Två snabba mål av Viktor Ottosson och ett millimeterprecist utkast signerat Simon Möller fram till Sebastian Karlssons 17-21-mål var positiva indikationer, men förlusten kunde inte förhindras denna kväll. Istället för att skapa lite dramatik mot matchens slutskede, kunde Skövde öka på ledningen. Vid fulltid visade jumbotronen 32-24 med fördel gästerna och säsongens första förlust i Handbollsligan var ett faktum.
– Vi är besvikna, Skövde är ett bra lag och gjorde det väldigt bra. Vi gjorde alldeles för mycket misstag och de straffade oss, sade Anders Eliasson efteråt.

Laget är fortsatt under utveckling och även om inställningen var rätt så finns lite saker att slipa på.
– Vi ska titta på matchen igen och lära oss något av det här. I 60 minuter krigar och försöker vi verkligen och hade 25-21 med tio minuter kvar, men då brände vi ett rätt bra läge. Där hade det kunnat bli match igen, men med lite trötta knoppar så går man ner sig igen och istället stack det iväg.

Ett par av de mer rutinerade spelarna saknades i torsdagens möte med Skövde, vilket öppnade upp för några av föreningens talanger. Både Tobias Thorbjörnsson (född 2000) och Anders Forsell-Schefvert (född 2001) fick debutera i Handbollsligan.
– Det är kul att ha fått göra debut, men det var väl mindre kul nu när man torskade, sade Forsell-Schefvert.
Nivån är förstås en annan i jämförelse med vad duon varit vana vid tidigare, men båda uppskattade chansen och gillade att få mäta sig med spelarna i Sveriges högsta serie.
– Det är klart högre nivå än vad jag spelat på tidigare. Spelet gick mycket snabbare och var tyngre, men det tyckte jag var kul. Sen så är det ju segt att vi förlorar matchen, berättade Thorbjörnsson.
Även manager Eliasson var positiv till de unga spelarna efter deras första framträdanden på den stora scenen.
– Jag tycker att de går in och tar för sig. De har varit med på träningar så de känner oss och gör ett bra jobb, det är härligt att se dem!

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..