23715077_10155818536373959_465059696_o-e1510945691872

FÖRLUSTFRIA SVITEN FORTSÄTTER

Det blev en ny vinst för herrarna när Ystads IF HF besegrades med 29-28 efter en dramatisk avslutning där Simon Möller stod för ett gäng poängräddande aktioner.
– Det var helt underbart att komma in och göra de här räddningarna, sade Möller efter matchen.

Det var med en känsla av att kunna fortsätta den förlustfria sviten som Sävehofs herrar tog sig an fredagskvällens möte med Ystads IF HF i Partille Arena. Inför matchen hade Sävehof fyra raka utan förlust och det var med ambition att förlänga den positiva trenden som matchen drog igång.

Sävehof fick en bra start på matchen och gick tidigt upp i en 2-0-ledning efter mål av Sebastian Karlsson och Gzim Salihi. När den första halvleken sedan summerades var måldifferensen fortsatt två till Sävehofs fördel och Robert Wedbergs lag gick till halvtidsvilan med ledning 16-14.

Det dröjde till den 47:e matchminuten innan Ystad gick upp i ledning (22-23) för första gången i matchen. De lyckades dock inte behålla den särskilt länge, utan matchen fortsatte att vara jämn. Avslutningen blev  dramatisk och med en minut kvar av matchen stod Simon Möller för en suverän räddning där Sävehof i anfallet efter tog tillbaka ledningen. Med en straffräddning och en räddning på Kim Anderssons avslutande skott, såg Möller till att de två poängen gick till Sävehof och det blev till slut vinst med 29-28.
– Helt fantastiskt, det går inte att beskriva vilken kärlek jag har till den här klubben och hur viktigt det var med de här räddningarna, berättar Simon Möller efter matchen.

– Känslan när jag fick komma in på slutet var bra. Jag ska väl erkänna att jag var lite nervös i början, men känslan var bra och det släppte efter de tre första skotten. På straffen var jag rätt bestämd med vad jag skulle göra och hade bestämt mig för att gå lågt. När Kims skott sedan kom så hade vi ett bra täck och jag gick rätt in för att ta den.

Sävehofs herrar förlänger därmed den förlustfria sviten och är nu uppe i fem raka matcher med poäng. 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..