Förlust trots stark insats

Sävehofs damer förlorade den första matchen i Cupvinnarcupens åttondelsfinal mot Viborg med 28-29 (11-15) efter en riktig kämpainsats.

Så var det äntligen dags. Sävehofs damer skulle ta sig an det danska topplaget Viborg HK i Partillebohallen i det första av två möten i Cupvinnarcupens åttondelsfinal. Tjejerna hade tagit sig vidare till åttondelen i Cupen efter att ha slagit ut Iuventa Michalove från Slovakien i den förra omgången. Gästerna Viborg kom till spel med bra självförtroende som serieledare i den danska ligan.

Och det är Sävehof som gör matchens första mål genom Jenny Alm. Viborg vill dock inte vara sämre och det dröjer inte länge förrän gästerna vänt underläget och tagit ledningen med 2-1. Men efter det får hemmalaget fart under benen och med hjälp av Cecilia Grubbströms fina spel i målet kan tjejerna svara för fyra raka mål och dra iväg till en ledning med tre bollar, 5-2 efter drygt sju minuters spel. Viborg kommer in i matchen mer och mer och bara några minuter senare har danskorna hämtat in underläget och kvitterat ställningen till 6-6. Efter kvitteringen visar gästerna sin klass och svarar för fem snabba mål som ger laget ett grepp om matchen. Magnus Johansson tar då en time out som ger bra resultat då tjejerna får förnyad kraft och reducerar ställningen med några raka mål till 10-11. Under slutminuterna rycker dock Viborg ifrån målmässigt och vinner den första halvleken med 15-11 efter att Sävehof-bekantingen Johanna Ahlm prickat in två sena mål.

Viborg rivstartar den andra halvleken och svarar snabbt för fyra mål varav tre kommer från den tyska stjärnan Grit Jurack. Tjejerna tänker dock inte ge upp och tre mål senare är underläget nere i endast fyra bollar, 15-19. I sekvensen efteråt sätter Isabelle Gulldén en straff för sitt Viborg och ytterligare en före detta Sävehof-spelare har nu presenterat sig i målprotokollet. Sävehof fortsätter att kämpa men Viborg bevakar sin ledning på ett bra sätt och när femton minuter är spelade leder gästerna med 25-21. Men Sävehof kryper närmare och när Hanna Fogelström skjuter 27-29 med sju minuter kvar är det riktigt spännande. Cecilia Grubbström svarar för flera bra räddningar och ser till att tjejerna har chansen ända in slutsekunderna. Och man är ett stolpskott ifrån att få med sig oavgjort, men det är Viborg som till slut vinner matchen med 29-28.

En riktigt stark insats av tjejerna som nu bara ligger under med ett mål inför returen i Viborg nästa lördag. Men redan på onsdag spelar Sävehofs damer match igen. Då kommer Spårvägen på besök till Partillebohallen. Avkast sker klockan 17.45.

Magnus ”Bagarn” Johansson är väldigt nöjd med vad laget presterade men medger också att det kändes lite tråkigt att inte få med sig oavgjort.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match överlag. Alla kämpar och jag har massor med ros att dela ut till tjejerna idag. Men det känns surt att inte få med sig oavgjort. Vi höll på att få ett friläge i slutet som hade kunnat resultera i mål, men det är som det är.

Magnus berömmer Jenny Alm och Jamina Roberts lite extra. Även Cecilia Grubbström som svarade för en toppeninsats i målet hyllas.

– Nu ska vi ladda om och förbereda oss för returmatchen nästa lördag. Vi vet att det kommer bli oerhört tufft, men vi ska göra det bästa av situationen, säger han.

IK Sävehof-Viborg HK 28-29 (11-15)

Målskyttar:

Sävehof: Jenny Alm 8, Jamina Roberts 7, Hanna Fogelström 4, Frida Tegstedt 3, Martina Adamsson Jensen 3, Ida Odén 2 (1), Louise Sand 1.

Viborg: Grit Jurack 7, Rikke Skov 5, Marit Frafjord 4, Cristina Varzaru 3, Isabelle Gulldén 3 (2), Johanna Ahlm 2, Maria Fisker 2, Mouna Chebbah 1, Julia Aagaard 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..