FÖRLUST PÅ ANNANDAGEN

Det var en välbesökt annandagsmatch i Partille Arena när IK Sävehof tog emot Lugi HF. Mötet blev en dramatisk historia där Sävehof till slut föll med uddamålet.
– Vi ska vara besvikna efter en sådan här match, säger huvudtränare Rasmus Overby.

Redan i första anfallet fick Sävehof utdelning genom Ellie Nilsson Åström och av bara farten smällde Nina Dano in tvåan så att ledningen dubblerades. Gästerna skulle dock lyckas kvittera relativt omgående och det var en jämn start på matchen inför 1588 åskådare.

Efter 20 minuters spel hamnade Sävehof i underläge för första gången. Med 8–9 på jumbotronen i Partille Arena bestämde sig tränare Rasmus Overby att det var dags för matchens första timeout. Kvitteringen kom i anfallet efter när Nina Dano levererade sitt femte mål för eftermiddagen. Vid signalen för halvtid skulle det ändå vara gulsvart underläge i ställningen 12–15.
– Vi försökte ändra lite i försvaret och hade svårt att lösa deras samspel med mittsexan idag. Det är någonting vi får titta på och jobba vidare med, konstaterar Overby.

Lugi gjorde halvlekens två första mål innan Dano reducerade och såg till att luckan inte växte sig större. För istället krympte den tillbaka till de tre bollar som skiljde lagen åt efter 30 minuters spel. Skillnaden skulle så småningom minska ytterligare när Johanna Forsberg från linjeposition reducerade till 20–21. Då återstod det drygt tio minuter att spela och avslutningen blev sedan dramatisk.
– Vi kom ikapp och började stå bättre bakåt men gjorde några enkla misstag bakåt igen. Vi höll oss inte helt till strukturen som vi haft så fint under säsongen vilket gör att de får några för enkla mål.

Den första kvitteringen var det Amelia Lundbäck som stod för, men Lugi lyckades skapa en ny lucka på två bollar. Med dubbla kontringar raderade Trine Mortensen det avståndet och med tre och en halv minut kvar att spela var det fortfarande oavgjort. Hela vägen till poäng skulle det dock inte räcka. Sävehof hade en kvitteringsboll inne, men då hade matchklockan redan hunnit ticka upp på 60 och matchen var över.
– Man ska ramla ibland för att kunna resa sig och idag var vi väl inte värda det. Vi spelade för odisciplinerat och lite för mycket för oss själva vilket gjorde att vi fick det svårt mot dem. All kredd till Lugi också som gjorde en bra match.