Handboll, Handbollsligan, Final 2, Sävehof - Alingsås

FÖRLUST OCH KVITTERAT I FINALSERIEN

Ett välfyllt Partille Arena fick se IK Sävehof förlora med 16-22 i SM-final 2. Stundtals såg det bra ut med goda möjligheter, men i längden hittade laget inte rätt offensivt.
– Vi fick inte alls ihop det anfallsmässigt, konstaterade manager Anders Eliasson efteråt.

Starten på den första finalmatchen präglades av många utvisningar och vi fick även se tufft spel i inledningen av denna kamp. Gästernas Andreas Berg visades det röda kortet redan drygt fem minuter in. Då ledde Sävehof med 3-2, men något tidigt ryck skulle vi inte få se. Alingsås klarade sig bra i det numerära underläget och kunde senare kvittera till 4-4.

Det som var en målrik inledning senast fick vi inte se på samma sätt denna kväll. Under en period på nästan sju minuter var det till exempel inget av lagen som hittade nätet. William Andersson Moberg gav Alingsås ledningen för första gången i matchen i den 27:e matchminuten, medan måltorkan för Sävehof varade i nästan elva minuter. Då, med mindre än minuten kvar att spela av halvleken, var det Joakim Larsson som lyckades reducera. Ställningen efter 30 minuters spel var Sävehof-underläge med 8-9.

Larsson gjorde sedan den andra halvlekens första mål när han såg till att pricka in kvitteringen. Gulsvart skulle också återta ledningen genom Sebastian Karlsson och majoriteten av de 3038 åskådarna i Partille Arena fick jubla.
– Det kändes ändå bra att vi kom upp 2-0 i andra halvlek och leder sedan med 11-10 också. Sen så brände vi lite och det kom en taskig tvåa. Det blev underläge med två, tre och sen blev det fyra och det blev mer stress och det kom av sig självt. Då blev det mycket emot oss helt plötsligt som gjorde det jobbigt, 

Som Eliasson beskriver, svängde det alltså över till Alingsås igen och den här gången tog gästerna ett tydligare grepp. Ledning 11-10 blev underläge 11-15 som blev underläge 12-18. Missade inspel och tappade bollar gjorde att målen framåt inte kom i samma takt längre och då försvann möjligheten att komma ikapp.

Någon upphämtning fick publiken i Partille Arena inte se, utan Alingsås lyckades kvittera till 1-1 i matcher efter att ha vunnit med 22-16.
– Vi höll det vi sade bakåt, att de inte skulle göra mer än 25, men vi missade för mycket framåt och det var ett bra Alingsås vi mötte i dag. De var pålästa och det krävs att vi ligger på en högre nivå om vi vill vinna, så vi är inte nöjda.
– Men det är en matchserie, står 1-1 och nu ska vi upp igen. Vi tar med oss det positiva och så ska vi titta på anfallsspelet, avslutade managern.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..