FÖRLUST NÄR SISTA AVSLUTET AVGJORDE

Matchens sista avslut letade sig in bakom Agust Eli Björgvinsson med minsta möjliga tidsmarginal. Det innebar att det blev uddamålsförlust med 31–32 borta mot HC Eurofarm Rabotnik söndagskvällen.

Med ett lågt och lurigt skott i nät var det William Bogojevic som inledde målskyttet i Nordmakedonien. Redan där syntes det att högernian skulle kunna få en stor roll i matchen, vilket han även fick med totalt nio fullträffar. Det skulle även krävas när spelare i form av Vetle Eck Aga, Gzim Salihi och Simon Möller inte var tillgängliga för spel.

En tidig utvisning på Christoffer Brännberger gjorde dock att hemmalaget kunde etablera en tvåmålsledning som ganska kort senare växte till fyra bollars differens. Med snabba mål kom tre gulsvarta reduceringar i följd och det här scenariot kom att bli signifikativt för hur matchen skulle se ut. För det skulle bli en kvittering relativt tätt inpå men inget ledningsmål. Det var ”Crippa” Brännberger som med en känslig lobb kvitterade till 8–8 och fick nordmakedonerna att lämna in timeout-kortet.

Det stoppet i spelet fick tillfällig effekt för motståndarna – Rabotnik återskapade sin ledning på tre bollar och återigen fick Sävehof jobba i underläge. Emil Berlin ordnade nästa kvittering, men under halvlekens slutskede rann det ifrån igen och det var underläge med 12–18 när signalen för halvtid kom.

Med ett varierat anfallsspel fick Sävehof bra utdelning i början på andra. Jonathan Edvardsson styrde mycket från mittnio, levererade mål på egen hand men det kom även lyckade avslut från höger, vänster och central linjeposition. Bra utdelning fick dock även Rabotnik till en början även om det stora avståndet krympte så sakteliga.

Med tolv minuter kvar att spela skiljde det blott en boll sedan Sebastian Karlsson nätat. Fyra minuter senare kom kvitteringen när ”Bogo” tryckte till med all kraft den där högerarmen kan arbeta upp. Viktiga räddningar, både på kontring och straff, signerades Agust Eli Björgvinsson, men hela vägen till poäng skulle det inte räcka till denna söndag.

Matchens absolut sista händelse var att bollen passerade Sävehofs mållinje och tog Rabotnik upp i en 32–31-ledning och således gulsvart förlust. Resultatet innebär att Sävehof tappar andraplatsen i Grupp C, två omgångar återstår och möjligheterna till avancemang ligger fortfarande i lagets egna händer.