Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Ystads IF

FÖRLUST MOT YSTADS IF

Det blev förlust med 25–28 för IK Sävehof i hemmamötet med Ystads IF på torsdagskvällen.

Matchen började bra för Sävehofs del när de två första målen kom från Christoffer Brännberger respektive Sebastian Spante. Det här var dock ett möte som svängde flera gånger och det fick vi se prov på när de tre efterföljande målen kom från Ystad.

Om matchen som helhet svängde så var det en annan stabilitet hos Simon Möller i mål. Den här gången stod han för ännu en förtroendeingivande insats där han under de tio första minuterna avvärjde mer än vartannat skott. Senare bjöd Möller på målvaktsgodis när bollen lobbades över honom, men han hann tillbaka och stoppade bollen precis innan mållinjen. Välförtjänta applåder i Möllers riktning skickades från publiken i Partille.

I samband med den prestationen började Sävehof få till en ökad distans ner till Ystad. Som mest var det fyra bollar, men innan halvtid skulle bortalaget jobba sig tillbaka igen. Vid signalen för 30 spelade minuter stod lagen på 13 gjorda mål var.

Även starten på halvlek nummer två var jämn. Efter drygt 45 minuters spel klev gästerna upp i ett tremålsöverläge och det försprånget lyckades Sävehof inte hämta ikapp. Slutresultatet skrevs till 25–28.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..