FÖRLUST MOT YSTADS IF

Efter gårdagens förlust (30–34) mot Hammarby väntade ny match i Scandic Karlskrona Open på lördagseftermiddagen. Ystads IF stod för motståndet och det blev förlust med 28–32.

IK Sävehof gjorde mål i matchens första anfall efter att Jonathan Edvardsson hittat rätt med ett genombrottsförsök. Vi fick sedan se en jämn inledning där lagen växlade mål med varandra. Målvaktsnyförvärvet Bertram Obling fick förtroendet från första avkast denna gång och stod för en fin svit av flera räddningar i följd tidigt i matchen.

Trots det fortsatte det att vara en jämn tillställning och målmässigt fortsatte lagen att gå jämsides fram till minut tjugo. Då bröt Ystad genom att etablera en tvåmålsledning. Det sista som hände under de första 30 minuterna var att Henrik Tilstedt fick chansen från sju meter, förvaltade det och såg till att det endast skiljde en boll när lagen sedan äntrade planen för halvlek nummer två.

17–16 till Ystad var då utgångsläget och laget från Skåne skulle få ett utökat försprång i starten på andra. Lyckade kontringslägen tog Sävehof närmare och med knappt tjugo minuter kvar att spela gjorde Vetle Eck Aga 21–22. Obling fortsatte att storspela, Pontus Brolin imponerade med ett par fina mål från nio meter, men hela vägen till kvittering lyckades gulsvart dock inte ta sig denna eftermiddag.

Matchen slutade 28–32 och i morgon (söndag) väntar HIF Karlskrona i det avslutande mötet i Scandic Karlskrona Open. Avkast sker klockan 14:00.

Målskyttar Sävehof
Henrik Tilstedt 7
Sebastian Karlsson 6
Pontus Brolin 4
Jonathan Edvardsson 3
Rune Schröder 2
Vetle Eck Aga 2
Christoffer Brännberger 2
Sebastian Spante 1
Emil Berlin 1