Handboll, Handbollsligan, Semifinal 1, Sävehof - Ystad IF

FÖRLUST MOT YSTAD

Det blev förlust med 26–32 för IK Sävehof i den första semifinalen mot Ystads IF.
– Det här var helt enkelt inte tillräckligt bra, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen.

Semifinalserien mot Ystad inleddes på onsdagskvällen i Partille Arena där lagen länge befann sig nära varandra i den första halvleken sett till antalet gjorda mål. Det var gästerna som inledde målskyttet och när Sävehof för första gången gick förbi dem så var det Pontus Brolin som såg till att göra 9–8 efter knappt en kvarts spel.

Elias Ellefsen á Skipagötu utökade till 10–8, men därefter gjorde Ystad två raka mål och i samband med halvtidssignalen befann de sig i ledning med tre bollar.

Vid flera tillfällen i början av den andra halvleken minskades avståndet så att det endast rörde sig om ett måls differens. Ystad skulle dock rycka ifrån med tydligare marginal och det blev vinst för bortalaget med 32–26 i den första semifinalen.
– I dag var det för dåligt för att vi skulle kunna vinna en semifinal. Jag tycker att Ystad var riktigt skarpa, men vi fick inte alls till det så som vi ville. Nu handlar det om att ta lärdom och se vilka grejer som var för dåliga och var de hade oss, sade Michael Apelgren.

Drygt en vecka har laget nu på sig att förbereda inför nästa duell.
– Det känns väldigt bra med tanke på hur pass mycket grejer det var att korrigera. Vi behöver de här dagarna nu för att få ihop vårt eget spel och få fler gubbar på banan också.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Spante 6, Emil Berlin 5, Elias Ellefsen á Skipagötu 5, Sebastian Karlsson 4, Felix Möller 2, Pontus Brolin 2 och Rune Schröder 2.

Ystads IF:s målskyttar: Jonathan Svensson 7, Julius Lindskog Andersson 6, Johan Dahlin 5, Anton Månsson 3, Kim Andersson 3, Jakob Nygren 3, Knud Ronau Larsen 3 och Hampus Karlsson 2.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..