Handball, Women's Champions League, Sävehof - Vipers Kristiansand

FÖRLUST MOT VIPERS

IK Sävehof förlorade hemmamatchen mot norska Vipers Kristiansand. De regerande Champions League-mästarna vann mötet med 42–23.
– Vi nådde inte upp till den nivå vi hade hoppats i dag, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby på presskonferensen efteråt.

I den första Champions League-matchen på den här sidan årsskiftet stod norska Vipers Kristiansand för motståndet i Partille Arena. De regerande mästarna i turneringen hittade rytmen direkt och i den sjunde matchminuten gjorde de sitt sjunde mål för eftermiddagen. Rasmus Overby begärde då timeout och fem minuter senare var det dags att prata igenom situationen igen när ställningen var 3–12.

Utdelningen blev betydligt bättre efter det med fyra raka mål för Gulsvart och vips så var det Vipers tur att lägga fram det gröna kortet. Sävehof skulle även minska avståndet ytterligare, men 30 minuter in i matchen var det underläge med 15–21.
– Vi var inte med under de första 15 minuterna, men sedan fick vi in lite energi i laget och gjorde fler mål och försvarade oss bättre, sade Rasmus Overby om matchens första halva.

Under den inledande halvleken fick vi bland annat se Stella Huselius göra två mål i följd från sin vänsterkant där hon inte tvekade när lägena uppstod. Lägg till en fixad straff på det och 17-åringen stod för ett antal imponerande sekvenser.

I den andra halvleken höjde norskorna nivån på sin defensiv och Sävehof hade svårigheter att hitta igenom. Slutresultatet skrevs till 42–23 i Vipers favör.
– Vipers är ett bra lag, men jag tycker inte att vi ska behöva förlora med 19 mål mot dem. Vi får se vad vi kan göra bättre i nästa Champions League-match, för vi vill verkligen prestera bättre än vad vi gjorde i dag, summerade huvudtränaren insatsen.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Rosell 7, Jamina Roberts 4, Tamara Haggerty 3, Laura Jensen 3, Stella Huselius 2, Anne Tolstrup 1, Nina Koppang 1, Linn Andersson 1 och Ida Sembe 1.

Vipers Kristiansands målskyttar: Ragnhild Valle Dahl 8, Nora Mörk 7, Sunniva Andersen 6, Jana Knedlikova 5, Marketa Jerabkova 4, Tuva Ulsaker Höve 3, Lysa Tchaptchet Defo 3, Marta Tomac 2, Ana Debelic 2, Isabelle Gulldén 1 och Karine Emilie Dahlum 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..