FÖRLUST MOT VALCEA

Fina inledningar på de bägge halvlekarna räckte inte till poäng när IK Sävehof ställdes mot rumänska SCM Ramnicu Valcea i Champions League-spelet. Det blev förlust med 17–23.

En viktig match i kampen om att avancera från mellanrundan väntade när SCM Ramnicu Valcea besökte Partille Arena på söndagskvällen. Inför avkast stod lagen på två poäng var och möjligheten fanns därmed att dubblera poängskörden.

När Nina Dano skickade in bollen i det bortre krysset från sin högernio-position innebar det första målet i matchen. Det syntes att det var ett taggat Sävehof-lag med flera bollvinster i defensiv position och kvicka passningar framåt, ämnade för att sätta upp kontringsmöjligheter. Tempot var dock högt vilket resulterade i flera tekniska fel från båda håll.

Som följd fick åskådarna i Partille Arena se en målsnål inledning där Sävehofs första insläppta kom i numerärt underläge efter fyra och en halv minut. Det innebar 1–1 innan Amelia Lundbäck med ett beslutsamt genombrott på nytt tog gulsvart upp i ledning. Drygt tio minuter in i matchen hamnade laget i underläge för första gången och efter ytterligare tio minuters spel hade det målmässiga avståndet vuxit till tre bollar.

Innan signalen för halvtid hade det ökat det ännu mer. Efter 30 spelade minuter visade arenans jumbotron att det var underläge med 7–15.

Trots 15 insläppta var Sofie Börjesson vass under stora delar av den första halvleken och hon inledde även den andra på ett övertygande sätt. Sävehofs nummer ett passade också fram till halvlekens första mål när Trine Mortensen sprang på kontring. Annars var även den andra halvlekens inledning målsnål. Tio minuter in hade lagen inte gjort fler än ett mål var, men sedan var det Sävehof som satte fart på nätrasslet med två nya, lyckade avslut från Mortensen.

Det var vänstersexorna som levererade mycket av målen framåt. Hanna Örtorp var skicklig i läget när varierade avslut ledde fram till flera reduceringsbollar. Sävehof ”vann” den andra halvleken men till några poäng räckte det inte, slutresultatet blev 17–23.