Handboll, SHE, Sävehof - Skövde

FÖRLUST MOT THÜRINGER

På söndagskvällen förlorade IK Sävehof med 22–30 hemma mot tyska Thüringer HC i den första av två kvalmatcher till EHF European League.
– Det är ett bra lag vi möter men vi kan göra det bättre, sade huvudtränare Jesper Östlund efter slutsignalen.

Sen avkasttid gällde när Sävehof gjorde entré i säsongens Europaspel. Från de centrala delarna av Tyskland till Partille Arena hade Thüringer rest för den första kvalmatchen lagen emellan.

Endast en boll hamnade i nät under de fyra inledande minuterna då bägge målvakterna redan hade hunnit visa upp sin kvalitet på fria avslut från sju meter genom varsin straffräddning. Första Sävehof-målet dröjde till minut sju när Thea Blomst kunde pricka in 1–3. Gulsvart fick således jobba i ett tidigt underläge, men var tillbaka jämsides med tyskorna när Frida Rosell kvitterade till 6–6.
– Vi var mer resoluta i våra satsningar, gick på mål och släppte bollen vid rätt tillfällen. Bakåt hade vi också ett bra stopp där (Johanna) Bundsen var bra, sade Jesper Östlund angående den fina perioden Sävehof stod för under matchens första halva.

De sex mål som Rosell noterades för i den första halvleken var det ingen som överträffade och det var vår nummer 29 som även gjorde nästa mål i matchen när hon således gav laget ledningen. Innan signalen för halvtid lyckades gästerna dock vända tillbaka ställningen och hade övertaget med 15–14 efter 30 minuters spel.

I halvlek nummer två var utdelningen inte densamma, vilket gjorde att Thüringer kunde dra ifrån. Till slut skiljde åtta mål lagen åt, med 22–30 som slutresultat.
– Det är klart man är besviken efteråt. Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek där vi hängde med dem och bara hade ett ner trots att vi hade lite svårigheter i vårt 6–5-spel. I den andra halvleken spelade vi inte bra och hade en period där vi inte gjorde mål på typ tio minuter samtidigt som de gjorde fem- eller sex-noll på oss. Det var ett alldeles för stort ryck och i dag orkade vi inte riktigt stå upp mot dem i 60 minuter tyvärr.

Returmatchen spelas i Tyskland nästa söndag.
– Det här resultatet betyder att det blir otroligt svårt. Vi ska göra allt vi kan där nere och lägga en plan för att lyckas, men det kommer bli tufft.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Rosell 7, Nina Koppang 4, Mai Kragballe 3, Thea Blomst 3, Carmen Martín 3 och Stella Huselius 2.

Thüringer HC:s målskyttar: Jennifer Rode 7, Sonja Frey 6, Nathalie Hendrikse 5, Annika Lott 3, Johanna Reichert 3, Yuki Tanabe 2, Sara Saetre Rönningen 2, Irma Schjött 1 och Johanna Stockschlader 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..