Handboll, SHE, Sävehof - Heid

FÖRLUST MOT SKURU

Söndagens toppmöte med Skuru IK i Partille Arena slutade i förlust. Slutresultatet skrevs till 20–28 där gästernas ryck i den första halvleken blev avgörande.
– Det är en extrem tomhet just nu, beskrev huvudtränare Rasmus Overby känslan efter slutsignalen.

Matchklockan hade inte hunnit upp på 30 sekunder innan Jamina Roberts drog alla blickar åt sig när hon från en central position stod för en mäktig offensiv satsning. Signalerna var tydliga – det här är en toppmatch. Mål blev det dock inte den gången, utan det skulle dröja nästan tre minuter innan Ellie Åström blev första spelare att skicka bollen i nät.

Ställningen i den första halvleken svängde flera gånger om. Första lag att skaffa sig ett försprång på två bollar var Skuru, men både gulsvart reducering och kvittering var tidsmässigt inte långt borta. Utjämningen fram till 4–4 var det Roberts som stod för. En annan som såg ut att trivas i den första halvleken var Mathilda Lundström. Mot sina forna lagkamrater var det högersexan som återgav Sävehof ledningen.

Rasmus Overby valde att ta timeout för att rätta till några detaljer när ställningen svängt ännu en gång. Då var knappt tjugo minuter spelade. Effekten blev dock inte den önskade och ett par minuter senare var det dags att plocka fram det gröna kortet för en ny samling av gruppen. Skuru behöll sedan sitt försprång halvleken ut, med siffrorna 10–15 på Partille Arenas jumbotron efter 30 minuters spel.

Halvlek nummer två fick en målsnål start där lagen endast hittade nätet varsin gång under de inledande åtta minuterna. Målskyttet lossnade efterhand, men det gällde båda lagen så Sävehof lyckades inte närma sig gästerna.
– I första halvlek spelade vi oss fram till chanserna men missade. I andra så gick vi inte mot mål och spelade inte för varandra, det är jag jättebesviken över, förklarade Overby.

I slutändan skiljde det åtta mål mellan lagen och slutresultatet skrevs till 20–28.
– Vi ska utvärdera den här matchen och prata om den. Även i de svåraste stunderna finns det lite saker man kan ta med sig och det gäller att lära sig av situationen. Jag tror det är viktigt att alla evaluerar sin egen insats och så träffas vi på måndag igen, summerade huvudtränaren.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..