Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Skövde

STEG I RÄTT RIKTNING TROTS FÖRLUST

Det var mycket folk som välkomnade spelarna ut på planen när IK Sävehof tog emot IFK Skövde på torsdagen. Sävehof hämtade upp ett underläge, men det skulle ändå inte räcka hela vägen till poäng.
– Det är surt att förlora men jag tycker ändå vi kan se på den här matchen med positiva ögon, ansåg tränare Andreas Stockenberg efter matchen.

Publiken i Partille Arena fick se tre inledande minuter utan mål, men de som oroade sig för en målsnål hade inga skäl för det. För Sävehofs del var det Sebastian Karlsson som noterades för lagets första mål sedan han levererat ett beslutsamt kantavslut. Högersexan och Oskar Sunnefeldt var spelarna som gjorde det framåt för Sävehof till en början, duon gjorde Sävehofs första fem mål i matchen.

Skövde gjorde ett mini-ryck efter ungefär halva halvleken. Det avståndet på två-tre bollar var tufft att återhämta sig ifrån och Sävehof var i underläge med 16-19 efter den första halvlekens spel. Laget, som sedan tidigare saknade Gzim Salihi och Jonathan Edvardsson, hade dessutom fått klippan Vetle Eck Aga ur spel sedan han ådrog sig ett rött kort.

När Sävehof klev ut till den andra halvleken var det med en beslutsamhet om att absolut ingenting var förlorat. Påhejade av 2587 åskådare i Partille Arena inledde laget i gulsvart upphämtningen. Agust Eli Björgvinsson i målet ökade frekvensen vad gällde antalet räddningar och Gustav Davidsson var pigg i sitt inhopp senast och när han fick ökat förtroende denna kväll visade han upp mer av samma vara. Något annat som fungerade väl var det kontrollerade spelet i offensiven.
– Vårt uppställda anfallsspel är kanske det bästa vi har spelat på hela säsongen, med rörelse och avslut från alla positioner. Sedan såklart Davidssons energi, han kom in med en otrolig energi, berömde Andreas Stockenberg.

Det var som sagt en ökad beslutsamhet som Sävehof visade upp i den andra halvleken. Det var inte minst tydligt när Sunnefeldt rev åt sig en löst liggande boll, tog ett par kliv och vräkte in kvitteringen till 24-24 med knappa tjugo minuter kvar att spela. Samma Sunnefeldt höll uppe spelet och gav även Sävehof ledningen med kvarten kvar. Sedan följde minuter med full fart åt båda hållen och lagen växlade mål med varandra.

Att lyckas med en sådan upphämtning kan kosta energi och kanske var det en av anledningarna till det ändå inte blev några poäng denna torsdagskväll i mars. Skövde tog tillbaka ledningen och vann till slut med 36-32.
– I stora delar tycker jag att det är en ganska bra handbollsmatch. Vi lyfter oss enormt mycket sedan i måndags (förlust mot Alingsås), framförallt attitydmässigt och rent spelmässigt. Vi möter seriens näst bästa lag och pressar dem in i döden. Men sedan hade vi inte det riktiga självförtroendet när matchen skulle avgöras.
– Vi tar med oss mycket i den här matchen och det är sällan jag är så positiv efter en förlust men i dag tar jag med mig mycket positiva grejer, avslutar ”Stocken”.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..