Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Skövde

FÖRLUST MOT SKÖVDE

Inför 2410 åskådare i Partille Arena fick IK Sävehof en flygande start på matchen mot IFK Skövde. Kvällen slutade dock i förlust med siffrorna 29–35.
– Det var inte vår dag, sade huvudtränare Kristian Berndtsson efter slutsignalen.

Det var högt tempo från start där Sävehof omedelbart tog ett grepp om matchen. Med sin känsliga handled som främsta verktyg inledde Stefan Sunajko målskyttet och efter åtta minuters spel stod det 6–2 i gulsvart favör. I mål gjorde Simon Möller flertalet fina räddningar som gav möjligheter i offensiv riktning.

Efter en kvart satte Vetle Eck Aga dit 12–8, men sedan fick IFK Skövde rejält med fart på sitt skytte. Tjugo minuter in i matchen hade lagen gjort tolv mål var och nästa boll i nät skulle även den göras av gästerna. Övertaget var därmed tappat och så skulle det vara hela vägen in på halvtidssignalen.
– Första tio minuterna, kanske kvarten, var fantastiskt bra från vår sida, konstaterade Kristian Berndtsson.
– Det var bra i försvaret, bra målvaktsspel givetvis och ett väldigt tempo. Sedan hände något, vi tappade faktiskt orken över hela banan. Vi hade match i tisdags och körde lite fys igår så det kanske inte var optimalt ur ett kortsiktigt perspektiv.

I underläge 18–19 klev Sävehof-spelarna ut på banan igen. En hel del sju-mot-sex-spel utnyttjades, men istället för att kvittera och vända tillbaka matchen skapade sig hemmalaget en större lucka.
– Jag märkte ganska fort att vi tappade lite energi över hela banan och det var en av anledningarna till att vi spelade sju mot sex, för att få ner tempot lite. Det tycker jag att vi gjorde jättebra och det positiva är att vi fick träna på det i nästan 40 minuter.

Med tio minuter kvar och underläge 25–30 tog Berndtsson timeout för att lägga upp en plan. Det gav effekt när William Bogojevic krympte avståndet till fyra bollar. Sedan blev det ont om folk på banan när tre utvisningar stod uppskrivna på tavlan, två av dem på Sävehof-spelare och möjligheterna att få till en upphämtning krympte.

Jakten fortsatte, men denna kväll slutade med förlust och slutresultatet skrevs till 29–35.
– Det är tre matcher kvar och vi vill använda dem för att slipa på lite detaljer inför ett kommande slutspel, berättade huvudtränaren.
– Vi fokuserar på nästa match och även om vi inte har fokus på slutspelet ännu så har man en viss tanke på saker man vill jobba med i spelet inför det.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..