Handboll, Champions League, Sävehof - Sporting CP

FÖRLUST MOT SKICKLIGA SPANJORER

Spanska Bidasoa Irun besegrade IK Sävehof i den sjätte gruppspelsmatchen i Champions League. Tidigt skaffade sig gästerna ett försprång i Partille Arena och slutresultatet skrevs till 24–33.

Med mindre än minuten spelad åkte Sävehof på en tidig tvåminutersutvisning. På den perioden gick bortalaget upp i en 3–1-ledning och starten på matchen blev därmed inte den önskade. Efter knappa kvarten ledde Bidasoa Irun med 7–2 och huvudtränare Kristian Berndtsson ansåg att det var dags för första timeouten.

Sävehof provade att spela sju mot sex, men beslutsamheten i anfallen hade behövts skruvas upp för att få bättre utdelning. Vid spansk bollerövring var det öppna målet något som de klarade av att utnyttja när målvakten Xoan Ledo Menendez visade sin pricksäkerhet vid inte mindre än tre tillfällen i den första halvleken. Efter 30 minuter var det gulsvart underläge med 9–20.
– I halvtid pratade vi mycket om vår inställning och att vi skulle visa hjärta i den andra halvleken, det blev inte så mycket om detaljer i spelet, sade Berndtsson. 

Ett välstrukturerat anfall fick inleda den andra halvleken där Gustaf Wedberg hade smugit in centralt och lyckades trycka in bollen. Högersexan fick en fin start på matchens andra halva när han även gjorde det efterföljande målet. Att försöka ta igen elva bollar mot gruppledarna Bidasoa skulle dock visa sig bli en för tuff uppgift. Ljusglimtar fanns det ändå, så som Anders Forsell Schefverts Champions League-debut som han krönte med två höjdpunkts-vänliga avslut i mål.

Det målmässiga avståndet minskade slutligen till nio bollar och jumbotronen i Partille Arena visade 24–33 vid fulltid. Trots förlusten behåller Sävehof den viktiga andraplatsen i Champions Leagues Grupp C bakom just Bidasoa Irun.
– Det var en väldigt svag första halvlek från vår sida och även om den andra var bättre så var det här inte tillräckligt bra, konstaterade Sebastian Karlsson på presskonferensen efter matchen.
– Det är fortfarande mycket att spela om och vi går såklart för två poäng i resten av matcherna.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..