Handboll, Dam, Champions League, SŠvehof - Brest

FÖRLUST MOT SIOFOK

Efter fyra raka bortamatcher var det på lördagen äntligen dags för IK Sävehof att spela hemma i Partille Arena igen. Siofok KC från Ungern stod för motståndet och när lagen möttes för en vecka sedan blev det förlust med 21-34. Den här gången fick vi se en helt annan matchbild.
– Jag tycker vi tog ett stort steg framåt i dag, sade huvudtränare Rasmus Overby efter slutsignalen.

Skärpan och beslutsamheten hos Sävehof-spelarna var påtaglig redan från avkast. Johanna Ahlm och Nina Dano var spelarna som gjorde det framåt i matchens inledning. Ahlm drog igång målskyttet och levererade sedan en öppnande passning fram till Dano som till synes flög igenom det ungerska försvaret och satte dit kvitteringen till 2-2. Den unga talangen skulle även se till att ge gulsvart ledningen för första gången i matchen när hon ordnade 3-2 kort efteråt.

Det var överlag en mycket fin start från Sävehof som var distinkta framåt och som höll ihop försvarsspelet på ett säkert sätt. Laget hamnade förvisso i underläge med tre mål under en period, men det togs igen på bara några minuter. När halvleken summerades skiljde det ett mål mellan lagen och det var underläge med 13-14.

Halvlek nummer två liknade länge matchens första halva. Siofok drog snabbt ifrån till en tremålsledning igen, men Overbys lag tänkte inte ge sig. De hämtade ikapp och Olivia Mellegård såg även till att laget kunde ta ledningen i början på andra. En annan som var starkt bidragande till detta var Amelia Lundbäck som övertygade genom hela matchen. Efteråt belönades hon med utmärkelsen som lagets bästa spelare och noterades för sex mål framåt.
– Amelia spelade bra i dag, (Johanna) Forsberg fick bra inspel och det var väldigt många som tog initiativ. Det är väldigt positivt, sade Rasmus Overby när han hyllade flera av sina spelare efteråt.

I över 50 minuter höll Sävehof jämna steg, men i slutskedet hittade Siofok en högre nivå och kunde dra ifrån. Slutligen vann det ungerska laget med 30-24.
– Jag tycker Siofok är ett bra lag och det är häftigt att vi pressade dem i ungefär 52 minuter. Vi kan ta med oss flera positiva saker härifrån. Vi stod bättre bakåt, kom till bättre avslut och sprang hem bättre, sammanfattade Overby.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..