Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Kristianstad

FÖRLUST MOT SERIELEDAREN

Herrarna förlorade mot IFK Kristianstad med 25–28. Nu väntar Lugi borta på torsdag innan det är uppehåll i Handbollsligan.

– Vi lämnar för mycket handikapp i första halvlek, säger tränare Robert Wedberg.

På annandagen var det dags för returmöte med IFK Kristianstad för herrarna i Partille Arena. Fem dagar tidigare var det Kristianstad som drog det längsta strået på hemmaplan, mycket tack vare Sävehofbekantingen Richard Kappelins storspel mellan stolparna. Därmed var Gulsvart ute efter revansch.

Matchen var en målsnål historia till en början där två bra försvar ställdes mot varandra. Bortalaget lyckades dock bäst framåt och kopplade snabbt ett grepp om matchen och ledde med tre till fyra bollar nästan hela den första halvleken. När domarna blåste för halvtid hade vi 9–13 på jumbotronen.

– Jag tycker vi började försiktigt på Kappelin som tar vid där den förra matchen slutade. Vi gör för många missar och då får de ett övertag, säger Robert Wedberg.

Sista 30 tog vid där de första slutade. Lagen följdes åt målmässigt och hemmalaget hade svårt att knapra in. De rutinerade rävarna Johan Jakobsson och Jonas Larholm försökte visa vägen men gästerna gjorde det bra och jobbade lugnt och metodiskt och höll ett behagligt avstånd ned till sina motståndare. Ställningen var 16–20 med en knapp kvart kvar att spela.

– Vi har en helt annan vilja och hänsynslöshet i avsluten i andra. Man sätter fart när man ska ta läget. Det var lite för lite fart och enkelt för Kappelin i början där.

Sävehof skulle ändå skapa lite spänning i den här matchen. När Jonas Larholm tryckte sig igenom bortaförsvaret och satte dit 23–25 med cirka 3:40 kvar fick hemmasupportrarna vittring och höjde ljudvolymen ett par decibel. Men det var så när man kom. Tim Sörensen satte 24–27 med 1:30 kvar och där var matchen över. Det hela slutade 25–28 och nu väntar Lugi borta på torsdag innan det blir uppehåll i Handbollsligan.

– Det är bara att ladda om. Vi förlorade knappt mot dem hemma här i en match som vi borde vunnit. Nu gäller det att kriga hem de två poängen där nere, säger tränare Robert Wedberg.

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..