Handball, Champions league, Sävehof - Metz

FÖRLUST MOT ODENSE

I den första halvleken av Champions League-mötet med Odense Håndbold hängde IK Sävehof med på ett bra sätt, men efter pausen drog det danska topplaget ifrån och vann slutligen med 37–24.

I båda spelriktningar var det en fartfylld första halva av matchen när Sävehof ställdes mot Odense i Champions League på söndagseftermiddagen. Först kopplade det danska hemmalaget ett grepp när de gick upp i ledning med 6–2 efter åtta minuters spel. Rasmus Overby valde då att begära timeout och direkt efter det satsade Jamina Roberts på ett genombrott där hon såg till att reducera.

Effekten skulle bli ännu mer påtaglig än så. Mellan stolparna radade Sofie Börjesson upp räddningar och från distans prickade Frida Rosell så småningom in kvitteringen som betydde 10–10 i numerärt underläge. Nästa målskytt var Anne Tolstrup och med en spelare färre på banan hade Sävehof alltså åstadkommit en vändning.

Vid signalen för halvtidsvilan var det trots allt övertag för de orange-klädda med 16–13 och i starten på den andra halvleken drog de danska serieledarna iväg ytterligare. I mål hade de bytt in en storspelande svensk landslagsmålvakt i form av Martina Thörn och framåt öste de på hela vägen till slutsignal när slutresultatet skrevs till 37–24.

Odense Håndbolds målskyttar: Lois Abbingh 8, Mie Höjlund 7, Kelly Vollebregt 6, Dione Housheer 4, Larissa Nusser 4, Rikke Iversen 2, Trine Knudsen 2, Freja Cohrt 2, Bo van Wetering 1 och Maren Aardahl 1.

IK Sävehofs målskyttar: Jamina Roberts 6, Anne Tolstrup 4, Laura Jensen 4, Tamara Haggerty 3, Thea Blomst 2, Frida Rosell 2, Trine Mortensen 2 och Ellie Åström Nilsson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..