FÖRLUST MOT MALMÖ

Herrarna gick på pumpen mot Malmö och förlorade med 25–28. Nu väntar dubbelevenemang i Partille Arena på fredag.

– Det är synd för att mycket är bra i den här matchen, säger tränare Robert Wedberg.

Efter en trevande säsongsstart där Sävehof blandat och givit i matcherna, var det dags för bortamatch i Baltiska Hallen mot Malmö. Ett Malmö som varit något mer upp än ned spelmässigt så här långt i Handbollsligan och befann sig på en sjundeplats inför tisdagskvällens match – en placering över Gulsvart.

Matchen började intensivt och underhållande med två lag som tryckte direkt på avkast. Tabellplaceringarna avspeglade sig också på planen – det var jämnt och tufft. Bäst på plan för Sävehof var Johan Jakobsson som visade upp skyttekraft i den första halvleken och stod på tre fullträffar efter 30 minuter. Och i övrigt var det också bortalaget som överlag spelade bättre än sina motståndare och ledde med 14–12 i paus. 

– Många delar är bra. Vi spelar bra i försvaret, har bra målvaktsspel och spelar bra framåt stundtals, säger Robert Wedberg.

I den andra halvleken var det Malmö som startade klart piggast och åt upp det tvåmålsunderläge som fanns på bara sex minuter. Sävehof hade svårt att komma till offensivt. Malmö stod upp bra och hade en Dan Beutler som spelade bra mellan stolparna. Framåt hade hemmalaget bra flyt och hittade rätt med det mesta. Med en knappt kvart kvar att spela ledde Malmö med 22–19.

– Vi har bara oss själva att skylla när vi slarvar i avsluten och bjuder på kontringar.

Sävehof försökte därefter att jaga ikapp, men detta förgäves. Malmö släppte aldrig sin ledning och vann till slut med 28–25.

– Det är den klart bästa motståndaren vi har mött hittills. Det känns väldigt surt att förlora för det är många saker som vi höjde den här matchen. Men vi har bara oss själva att skylla när vi i perioder slarvar i avsluten och bjuder på kontringar.

Sa du någonting speciellt när det började gå tungt i matchen med tanke på de matcher ni tappat tidigare?

– Nej, jag tycker inte den här var lik de andra. Då tappade vi i slutet av matcherna men nu har vi en period precis efter halvtid där vi har för dåligt tålamod.

Nu väntar dubbelevenemang i Partille Arena på fredag. Damerna möter Skuru klockan 18:00 och herrarna Aranäs klockan 19:45. Köp din biljett här.