Handboll, SHE, Önnered - Sävehof

FÖRLUST MOT LUGI

IK Sävehof var på jakt efter femte raka segern, men Lugi HF satte stopp för den sviten och det blev förlust med 27–28.
– Vi hade för många tekniska fel i kväll, menade huvudtränare Rasmus Overby.

De två tidigare planerade matcherna mellan Sävehof och Lugi tvingades flyttas fram, så på tisdagskvällen var det dags för säsongens första möte med Lund-laget. Och med helgens fina seger mot Skuru IK i färskt minne inleddes matchen med tydlig dansk prägel där Ida Lagerbon och Trine Mortensen noterades för lagets tre första fullträffar för kvällen.

Tio minuter in gick Sävehof för första gången upp i tremålsledning. Från den punkten och in i halvtidsvilan pendlade avståndet ner till Lugi ständigt mellan en och tre bollar. I paus var ställningen 15–14 i gulsvart favör.

Lugi lyckades både utjämna och ta ledningen när spelet satte igång igen efter halvtidsvilan. Det var en indikation på att matchen fortsatt skulle vara jämn och därefter följde en ihållande jakt på kvitteringar. De fem efterföljande Sävehof-målen innebar kvittering – från 17–17 och fram till 21–21.

Thess Krönell lobbade sedan Sävehof tillbaka upp i ledning med drygt en kvart kvar av matchen. Ändå skulle det fortsätta i samma jämna takt. Nu var det återigen hemmalagets tur att kvittera och när det återstod fem minuter var det fortsatt oavgjort. Med två raka mål tog Lugi kommandot och från det underläget gick det inte att komma tillbaka denna gång. Matchen slutade med förlust 27–28.
– De är ett av få svenska lag som spelar sju mot sex och det skapade lite osäkerhet i vårt försvar. Vi behöver jobba med vår lägstanivå, summerade Rasmus Overby prestationen.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..