Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 1, Sävehof - Lugi

FÖRLUST MOT LUGI

Efter en jämn match blev det till slut förlust när slutspelet inleddes på lördagseftermiddagen. Bortalaget Lugi HF avgjorde med målet som betydde 25–24 i den absolut sista sekunden.
– Det var helt enkelt för dåligt i dag, ansåg huvudtränare Michael Apelgren.

Det var inte mycket som skiljde mellan lagen när IK Sävehof och Lugi HF gjorde upp i den första kvartsfinalen i Partille Arena. I den första halvleken var Elias Ellefsen á Skipagötu frontfigur när han stod noterad för åtta mål redan efter halva matchen. Detta bidrog till att det ofta var gulsvart övertag och i paus var ställningen 16–14.
– Egentligen var vi inte så påskruvade som det krävs i ett slutspel och när allt då bara rullar på, men att vi inte säkrar matchen utan bara leder litegrann, så kan det gå fort, sade Michael Apelgren.

I början på den andra halvleken reducerade och kvitterade Lugi. De skulle även gå om, men som helhet var matchens andra halva en duell som pendlade fram och tillbaka. Ett avgörande skulle inte komma förrän i matchens absolut sista sekund när Lugi gjorde 25–24 och säkrade på så vis segern i den första kvartsfinalen.
– Jag tycker inte riktigt att vi fick till en slutspelskänsla i den här matchen. Vi kändes lite tama och Lugi gjorde oss dåliga i många perioder. Sedan kunde vad som helst ha hänt där i slutet.
– Det var en bökig andra halvlek med många utvisningar och vi spelade mycket en man mindre, så det var svårt i dag och kanske var det här en bra ”reality check” för oss.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 8, Sebastian Karlsson 4, Rune Schröder 4, Sebastian Spante 3, Emil Berlin 2, Felix Möller 2 och Simon Möller 1.

Lugi HF:s målskyttar: Fredrik Olsson 9, Hugo Forsberg 5, Isak Persson 3, Rasmus Nilsson 3, Theo Übelacker 2, Jakob Söderberg 1, Adrian Hesslekrans 1 och Axel Andersson 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..