Handboll, Champions League, SŠvehof - Kšpenhamn

FÖRLUST MOT KÖPENHAMN

Säsongens första Champions League-match i Partille Arena slutade med förlust för IK Sävehof. Gästerna från Köpenhamn vann med 36-22.
– Vi hade väldigt svårt att göra mål idag, konstaterade tränare Rasmus Overby efter slutsignalen. 

Under de första tio minuterna hängde Sävehof med bra. Isabella Mouratidou var som en vägg i senaste ligamatchen och visade upp liknande tendenser i inledningen av mötet med Köpenhamn. Tilda Olsson har den senaste tiden haft en förmåga att sätta igång målskyttet och blev även den spelare som fick nätet att rassla för första gången denna eftermiddag.

Sedan gasade Köpenhamn och det tog inte särskilt många minuter för ett tvåmålsöverläge att bli ett sexmålsöverläge. Det fick Rasmus Overby att visa timeout-kortet för andra gången i matchen. Det fanns stunder av teknisk briljans som när Elin Hallagård skickligt hittade in till Johanna Forsberg på linjen som överlistade Johanna Bundsen i gästernas mål.

Köpenhamn saktade dock inte in och istället för att Sävehof skulle närma sig, drog det danska huvudstadslaget ifrån och ledde med 20-8 i halvtid.

Sävehof lyckades inte krympa avståndet under den andra halvleken. Straffräddning av Wilma Kroon Andersson som  kommit in i mål, lyckade offensiva satsningar av Amelia Lundbäck och Elin Karlssons tre första Champions League-mål var inte tillräckligt för poäng. Köpenhamn vann slutligen med 36-22.
– Ingenting fungerade och vi var inte i närheten av att spela på 100 %. Vi möter ett världsklasslag, men så bra är de inte att de ska vinna med fjorton mål, sade Rasmus Overby efter matchen. 

 

Fler nyheter

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..

Med stor marginal säkrade IK Sävehof två poäng borta mot..

En vass avslutning på den första halvleken mot Skövde HF..

Lasse började som ungdomsspelare redan 1961 och har varit Sävehof..