Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

FÖRLUST MOT IFK YSTAD

Poängsviten i Handbollsligan bröts på onsdagskvällen när det blev förlust borta mot IFK Ystad med 24–27. Hemmalaget gjorde ett ryck i slutet på första halvlek som inte hämtades upp.

Sävehof, för kvällen utan bland andra Gzim Salihi och William Bogojevic, fick inte till det offensiva spelet inledningsvis. Ändå var det en kvitteringsboll som Jonathan Edvardsson fick in när han gjorde lagets första mål efter sex minuters spel. Det krävdes dock en timeout från Kristian Berndtsson i 1–3-underläge innan det lossnade till fullo. För timeouten fick positiv effekt och Stefan Sunajko tog Sävehof upp på lika-läge i och med hans fullträff fram till 3–3. Vetle Eck Aga skrev nyligen på ett förlängt kontrakt med klubben och mot IFK Ystad såg han till att ta gulsvart upp i ledning för första gången.

Hemmalaget skulle dock få till en vändning innan signalen för halva matchen kom. Sävehof fick gå in till omklädningsrummet i underläge med 12–16 efter att Ystad gjort fyra av halvlekens fem sista mål.

Bäst start på den andra halvleken var det Sävehof som fick. Nu var det hemmalaget som hade svårigheter att hitta rätt inledningsvis och första insläppta för Simon Möller kom efter fem minuter. Med kvarten kvar att spela var det ändå fyra bollar som skiljde lagen åt. Möller fortsatte spela bra, växlade upp ännu mer och med sina räddningar gav han och försvaret möjligheter till poäng. Med åtta minuter kvar att spela såg Pouya Norouzi, senare utsedd till lagets bästa spelare i matchen, till att måldifferensen var nere på ett. En kvitteringsmöjlighet skulle också dyka upp, men utnyttjades inte och istället fick Ystad ett par lättare mål på kontring.

Efter poäng i fyra raka matcher och två vinster i rad blev det därmed förlust på onsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 27–24 och chans till revansch finns redan på fredag när lagen ställs mot varandra igen. Spelplats är då Partille Arena med avkast klockan 18:00.

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..