Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Varberg

FÖRLUST MOT IFK SKÖVDE

IK Sävehof förlorade torsdagens träningsmatch mot IFK Skövde i Partille Arena med 22–28.

I matchens första anfall satte Skövde dit matchens första mål. Sävehof replikerade genom ett tålmodigt spel med straffkast som utdelning. Från sju-metersmarkeringen gjorde Sebastian Karlsson inga misstag när han hittade en lucka mellan benen på Håvard Åsheim i motståndarkassen. Ledningen skulle kort därefter bli gulsvart när Rune Schröder smällde in 3–2 i numerärt överläge.

Sedan gick Skövde ifrån med ett par bollar och etablerade en ledning som det visade sig att de skulle hålla hårt i. Bertram Obling kom igång mer och mer i Sävehof-målet när han stoppade kantavslut, frilägen och även en straff. På så sätt var han en stor anledning till att Sävehof lyckades krympa avståndet upp till gästerna. Från underläge med fyra bollar summerades till slut halvleken med ställningen 12–14.

I inledningen på andra återställde Skövde ledningen till fyra måls marginal. Drygt tio minuter in stod det 15–19 och därefter fortsatte bortalagets goda utdelning – som mest var det underläge med nio bollar. Siffrorna putsades till en aning innan matchklockan hann upp på 60 spelade minuter och slutresultatet skrevs till 22–28.

Målskyttar Sävehof
Henrik Tilsted 5
Jonathan Edvardsson 4
Rune Schröder 4
Sebastian Karlsson 3
Gzim Salihi 2
Pontus Brolin 1
Adam Blanche 1
Emil Berlin 1
Bertram Obling 1

Fler nyheter

Lasse började som ungdomsspelare redan 1961 och har varit Sävehof..

Säsongens första Champions League-poäng var inom räckhåll i söndagens bortamatch..

Under lördagens Premiärfest hyllades Johanna Forsberg genom att förevigas med..

På lördagen spelade IK Sävehof säsongens första hemmamatch i Handbollsligan...