Handboll, Handbollsligan,  Hammarby - SŠvehof

FÖRLUST MOT HAMMARBY

En fin öppning på matchen och ledning med tre bollar i paus förvandlades till förlust 27-29 borta mot Hammarby på tisdagskvällen.

Den första halvleken gick i vågor där det var Sävehof som inledde på allra bästa sätt. Oskar Sunnefeldt, Jonas Larholm och två gånger Sebastian Karlsson var matchens första målskyttar. Bakåt var det tydligt hur defensiven var uppskruvad ett par varv i jämförelse med senaste matchen mot Eskilstuna GUIF. Det tog nästan sju och en halv minut för Hammarby att spräcka nollan för Simon Möller, som visades förtroendet från start i målet.
– Det var en bra start och vi fick till det i inledningen på matchen, konstaterade manager Anders Eliasson.

Sedan följde några ytterligare kvicka mål från hemmalaget som på så sätt etablerade närmare kontakt med Sävehof. Återigen skulle det bli ändring på det när gulsvart hittade tillbaka till hettan i avslutslägena och som mest var ledningen uppe i sex bollar. Halvlekens avslutning gick till Hammarby som målmässigt spelade 4-1 under de sista fem minuterna och putsade på så sätt till siffrorna och lagen gick till halvtidsvila med sammanlagt 13-10 för Sävehof.
– Vi spelade bra fram till en timeout som de tog efter 25 minuter, där gjorde vi sedan tre tekniska fel och de fick fyra raka mål. Som helhet var det ändå en bra första halvlek.

Inledningen på den andra halvleken var trögstartad. Hammarby lyckades kvittera till 13-13 och det dröjde sex minuter innan Gzim Salihi ordnade halvlekens första gulsvarta mål. Momentum låg hos hemmalaget och vore det inte för Agust Björgvinssons första ingripande för kvällen, en räddad straff, så hade Hammarby tagit ledningen för första gången i matchen. Den kom istället med kvarten kvar att spela och det var verkligen ”Bajens” period i matchen.
– Hammarby skulle inte ge sig, det visste vi på förhand och var laddade för det. Men gör man inte mål på sina lägen och de gör mål konstant så blir man stressad. 

Tränarteamet i Sävehof försökte samla laget i en timeout med drygt tio minuter kvar att spela och underläge med 19-22. Det fick viss effekt. Avståndet mellan lagen krymptes till blott ett mål, men det räckte inte hela vägen. Många chansavslut mot det emellanåt tomma Hammarby-målet, för att på så sätt få till ett gäng snabba mål, stoppades på vägen fram och slutresultatet skrevs till 29-27 med fördel Stockholmslaget.
– Det var en jobbig andra halvlek och vi försökte mycket. Vi kom inte underfund med deras sju mot sex-spel, var inte skarpa framåt och tog lite fel avslut.
– Nu ska vi hem och jobba, ta på oss blåstället och så gör vi oss redo för hemmamatchen på söndag, avslutar Eliasson sin sammanfattning av matchen och blickar framåt mot helgens möte med IFK Ystad i Partille Arena.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..