Förlust mot Györi Audi ETO KC

Det är Györi som inleder matchen bäst av lagen och tar en snabb ledning till 1-3 efter sex minuter då också Sävehof tar en timeout. Bortalaget fortsätter att göra mål framåt men Sävehof ger inte upp så lätt. Joanna Lindvall-Haggren får ett jättefint läge när hon springer in på linjen och gör mål. Men det svårt att stoppa Györi´s anfall och man fortsätter att göra mål när man efter 13 minuter leder med 3-7. Elin Enhörning får en utvisning och den utvisningen slutar 1-1. Cornelia Groot får gå och sätta sig efter att hon varit med händerna i ansiktet på Emma Fernis. Utvisningen slutar 1-0 och Sävehof har kommit tillbaka lite då det står 5-8 efter 18 minuter. Bortalaget får ytterligare en utvisning och den slutar 0-1. Emma Fernis får en utvisning när man närmar sig halvlek och det är fyra minuter kvar av den första halvleken. Utvisningen slutar 0-0. Györi tar timeout när det återstår två minuter av halvleken. Siffrorna i den första halvleken skrivs till 6-13. Bäste målskytt hos Sävehof har varit Emma Fernis och hos gästande Györi är det Yvette Broch.

 

Sävehof inleder den andra halvleken bättre och gör i dom första anfallen mål där man kommer något närmare Györi. Men det ungerska laget är inte sena med att svara då Hedi Löke tillsammans med Dorina Korsos gör mål för sitt lag. Stine Lund Andreassen får en utvisning. Den slutar 0-0. Hanna Eriksson gör ett bra jobb i mål där hon tar två straffar och gör en fantastisk insats i den andra halvleken. Man byter också in Linnea Pettersson och Olivia Mellegård på niometer som gör att man reducerar resultatet till 13-19 när man har spelat 48 minuter och Györi tar timeout. Sävehof har en debutant med idag som är målvakten Isabella Mouratidou som får göra sina första minuter i Champions League. Men det är Györi som är det bättre laget och tar med sig två poäng hem till Ungern. Siffrorna i den andra halvleken skrivs till 18-26. Bäste spelare i Sävehof är Emma Fernis med fyra mål och hos gästande Györi Audi ETO KC är det Cornelia Groot med sex mål.

 

IK Sävehof – Györi Audi ETO KC 18-26 (6-13)

Målskyttar:

IK Sävehof: Emma Fernis 4, Julia Eriksson 3, Olivia Mellegård 3, Linnea Pettersson 2, Louise Sand 2, Rikke Jensen 1, Stine Lund Andreassen 1, Elin Enhörning 1, Joanna Lindvall-Haggren 1.

Györi Audi ETO KC: Cornelia Groot 6, Taleska Amorim 5, Dorina Korsos 4, Hedi Löke 3, Yvette Broch 3, Linn Sulland 2, Ida Alstad 1, Aniko Kovacsics 1, Bernadett Bognar-Bodi 1.

Utvisningar: IKS 4×2 Györ 2×2

Domare: Victoriia Alpaidze/Tatyana Berezkina (Russia)

Publik: 621

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..