Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - GUIF

FÖRLUST MOT ESKILSTUNA GUIF

Herrarna förlorade borta mot Eskilstuna Guif med 28–29. Nu väntar Ricoh hemma i Partille Arena på fredag.

– Vi har några lägen att ta kommandot precis som mot RIK men gör inte det, säger tränare Robert Wedberg.

Sävehof åkte upp till Eskilstuna med ett kryss med sig i ryggsäcken från premiären mot RIK. Guif hade hunnit spela två matcher i Handbollsligan inför måndagens möte med blandade resultat – förlust mot Skövde och vinst i den senaste omgången mot Hammarby.

Första halvlek var jämn och lagen bytte mål med varandra. Till skillnad från premiären hade Sävehof svårt att hitta nätet. Adam Krantz i hemmamålet spelade bra och hade en räddningsprocent på 50 efter 30 minuter. Men även om bollen inte trillade dit till en början kom bortalaget till flertalet klara lägen och visade upp en bred anfallsarsenal. Bortalaget hade hela nio olika målskyttar på de 13 mål som föll i den första halvleken. Bland dessa fanns en stekhet Victor Fridén som satte tre av tre från sju meters-linjen. Men Sävehofs anfallsspel räckte inte till ledning i paus. Gulsvart bjöd på en del tekniska fel emellanåt och Guif fick på det viset enkla mål. Resultat efter den första halvleken: 14–13.

– Vi hade en ambition om att jobba oss in i matchen och hade några chanser att ta kommandot men vi gör inte det och Krantz får göra några superräddningar, säger Wedberg.

Det var fortsatt ingen välspelad handbollsmatch när spelet drog igång igen. Båda lagen hade problem att hitta rytmen i anfallsspelet vilket gjorde det hela till en svängig tillställning. Guif utnyttjade denna matchbild bäst och med en knapp kvart kvar att spela hade man ryckt till sig en tremålsledning – 21–18. 

– De får några bollar upp och sen ligger de i långa anfall och gnetar på. Då blir det jobbigt.

Försprånget visade sig tyvärr vara för stort att hämta upp. Sävehof kämpade och hade med en halv minut kvar bara ett mål upp till oavgjort. Men det räckte inte. Slutresultatet skrevs till 29–28.

– Det var en bra avslutning som kanske skulle kunnat gett ett poäng. Så det är klart det känns surt, säger Robert Wedberg.

Nästa match spelas på fredag hemma i Partille Arena då Ricoh kommer på besök. Laget behöver ditt stöd. Köp biljett här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..