FÖRLUST MOT BREST

Säsongens tredje Champions League-match slutade med förlust för IK Sävehof. Franska Brest Bretagne vann med 39-27 i Partille Arena.

Efter förlusten mot Köpenhamn förra helgen var det flera i laget som uttryckte en besvikelse över den egna insatsen. Att inställningen skulle vara på topp denna söndag var det dock ingen tvekan om. Efter att Ana Gros först gett gästerna ledningen, stormade en helt orädd Johanna Ahlm fram från mittlinjen mot ett uppställt Brest-försvar och fixade kvitteringen. Det var dock Brest som fick bäst start på matchen. Fyra och en halv minut in var det underläge 1-4 och Rasmus Overby kallade på timeout.
– Man ska våga gå på målet och våga smälla på bakåt, allting ska göras 20% mer på den här nivån. Det jag sa då var inte taktiskt utan det handlade mer om att våga gå på målet, förklarar tränare Rasmus Overby.

Det skulle också bli början på en tidig upphämtning. Snabbt kombinationsspel banade väg för Johanna Forsbergs 3-5 och bara sekunder senare såg Tilda Olsson till att minska avståndet ytterligare. Kvitteringen skulle också komma. ”Foppa” var snabbt uppe på en spelvändning och ensam med målvakten tryckte hon upp bollen i nättaket. Det var en målrik halvlek och även om Brest hade ledningen med 19-16 i halvtid, var Sävehof med i matchen.

Runt mitten på den andra halvleken ökade avståndet ytterligare och med knappa kvarten kvar att spela var det underläge med åtta bollars marginal. Slutligen vann Brest med 39-27.
– Vi fick aldrig stopp på dem. Det förvånar mig faktiskt för det har varit vår styrka tidigare, sade Overby efteråt.
– Att vi gör 27 utan att spela jättebra är okej, men jag tror vi har över tjugo tekniska fel och mot de här spelarna är tekniska fel lika med mål för dem.

Närmast väntar spel i SHE, men den fjärde november är det dags för nästa möte med Brest. Då ser Rasmus Overby möjligheter till en bättre insats.
– Vi gillar att möta de bästa lagen och vi kan göra en mycket bättre insats än det här. Jag är mer ledsen över att vi släpper in så många mål. Vi kan vara med och nästa gång vi möter Brest är det en helt ny match med helt nya möjligheter.