Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

FÖRLUST MOT ALINGSÅS

Fredagens bortamöte med Alingsås HK i Handbollsligan slutade i förlust. IK Sävehof fick till ett par kvitteringar i matchens slutskede, men efter 60 spelade minuter stod det klart att Alingsås vunnit med 29–27.

Sävehofs offensiva utdelning för kvällen började när Sebastian Karlsson tog initiativ från sin position på högernio och hittade nätet. Målet innebar kvittering till 1–1, men därefter lyckades Alingsås göra två snabba mål och koppla ett första grepp om tillställningen. Hemmalaget tryckte på i omställningarna och hade ofta korta anfall som de förvaltade med framgång. Direkt efter 6–2 valde huvudtränare Michael Apelgren att plocka fram timeout-kortet för första gången.

Tre av de fyra efterföljande målen var gulsvarta och därefter presenterade sig Elias Ellefsen á Skipagötu för första gången i Sävehof-tröjan. 18-åringen från Färöarna spelade smart fram Adam Blanche till 6–8, gjorde 7–9 på egen hand och stod för passningen till Pontus Brolins 8–10. Sedan ryckte AHK ifrån igen och med drygt fem minuter kvar av halvleken ledde de med 16–10. Avslutningen av halvleken var dock stark från Sävehof och distansen upp till Alingsås hann halveras innan halvtidssignalen. Ställningen var då 18–15.

Den första halvlekens sista mål stod Rune Schröder för och dansken var het även i inledningen på andra. Tre raka mål från vänsternian innebar att Sävehof endast var en boll bakom Alingsås. Den andra halvleken var sedan jämn där gulsvart ett par gånger om stod på lika många mål gjorda som hemmalaget. Skipagötu ordnade den första kvitteringen till 24–24 med tio minuter kvar på matchklockan. När det återstod fyra minuter kvitterade Schröder till 26–26, men hela vägen förbi räckte det inte den här gången. I slutändan skiljde det två bollar, med 29–27 som slutresultat.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..