Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Alingsås

FÖRLUST MOT AHK

IK Sävehof blev utan poäng i mötet med Alingsås HK på lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 24–28.
– Vi gjorde absolut inte bort oss men det krävs mer mot så här bra lag, summerade huvudtränare Michael Apelgren insatsen efteråt.

Matchens första mål gjordes av Henrik Tilsted när han satte dit 1–0 på en tidig kontring – och målmässigt rivstartade bägge lagen. Redan innan matchklockan hunnit upp på tre minuter var ställningen 3–3. Det skulle även hinna bli 4–4 innan något av lagen tog ett första grepp om tillställningen. Med fyra raka mål var det Alingsås som lyckades med det, men sedan var det Sävehofs tur att göra om bedriften och ställningen var snabbt tillbaka på lika-läge.

Därefter hittade matchen ett mer stabilt läge där det var AHK som länge låg en-två bollar före. Sävehof bjöd på ett varierat anfallsspel där utspel till Malte Celander på högersex varvades med inspel till Adam Blanche på linjen och ofta tog Jonathan Edvardsson egna initiativ från mittnio. Efter 30 minuters spel visade jumbotronen i Partille Arena 13–15.

Sävehof inledde den andra halvleken starkt och var tillbaka jämsides när Vetle Eck Aga hängde med upp på en kontring och kvitterade till 17–17. Från det läget började gästerna få upp effektiviteten i avsluten igen och återtog övertaget.
– För att kunna slå ett Alingsås som är så pass vassa tycker jag att vi var lite oskarpa i dag. Vi gjorde några misstag för mycket vilket gjorde att vi hamnade i underläge och då blev det svårt, menade Michael Apelgren.

Vid ställningen 19–22 och med en knapp kvart kvar att spela valde Sävehof-tränaren att ta timeout. Fem minuter senare plockade han fram det gröna kortet på nytt när Alingsås lyckats öka på sin ledning ytterligare.
– Jag tyckte att vi kändes ganska håglösa och energilösa, så jag ville försöka hitta taktiska grepp för att ändra momentum i matchen. Alingsås spelade med långa anfall och gjorde mål i slutet av dem och då gällde det att hitta något som vi kunde bygga vidare på, det lyckades vi dock inte med.

Efter två övertygande segrar mot IFK Skövde, räckte det alltså inte till en tredje tvåpoängare i följd. Matchen mot Alingsås slutade 24–28.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..