Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

FÖRLUST MED UDDAMÅLET

På lördagen reste IK Sävehof söderut för möte med IFK Ystad i Handbollsligan. Det blev en jämn match som slutade i uddamålsförlust med siffrorna 22–23.

Med Jonathan Edvardssons 1–0 redan i matchens första anfall och överlag ett högt tempo gav matchinledningen indikationer på att det skulle bli en målrik eftermiddag i Ystad Arena. Efter tio minuter var det Sävehof-ledning med 5–4 trots två tidiga numerära underlägen. Ofta var det snabba avslut som var melodin för Michael Apelgrens lag, men efter ett tag blev det svårare att hitta nätet.

Detta medförde att hemmalaget först kom ikapp och sedan även lyckades ta ledningen för första gången i matchen när matchklockan precis passerat 21 spelade minuter. Inte heller de lyckades dock fortsätta på liknande sätt och det som först var en match med många mål åt båda håll, tappade senare lite fart och den första halvleken summerades med Sävehof-underläge med 9–10.

Halvlek nummer två inleddes positivt när Gustaf Wedberg läckert knorrade in kvitteringen, men det var ändå Ystad som lyckades ordna ett par bollars försprång. För att försöka komma upp jämsides testade Sävehof bland annat att spela med sju utespelare och även ett rappt spel med många positionsbyten visades upp. Det fick utdelning i form av kvitteringar som innebar både 13–13 och 18–18. Men efter att Henrik Tilsted ordnat det sistnämnda målet med tio minuter kvar att spela, stod hemmalaget för tre raka fullträffar.

Avslutningen blev dramatisk där nya kvitteringsmöjligheter dök upp, men det sena rycket från Ystad-håll blev matchavgörande. Därmed fick Sävehof inte med sig några poäng med sig hem till Partille denna gång, utan det blev förlust med 22–23.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..