Handboll, SHE, Lugi - Sävehof

FÖRLUST I VECKANS SISTA MATCH

På söndagseftermiddagen blev det förlust i bortamatchen mot H65 Höör. Det var ledning för IK Sävehof efter 30 minuters spel, men i den andra halvleken vände motståndarna och vann med 25–23.

Drygt en kvart in i mötet med Höör visade resultattavlan 5–5 och det här var en match där lagen ständigt höll sig målmässigt nära varandra. Sävehofs första ledningsmål för eftermiddagen kom via Frida Rosell när hon gjorde 6–5 och sedan slog Thea Blomst till med att öka marginalen till två bollar.

Med minuten kvar till halvtidsvilan fick Höör straffkast. Ett mål där hade inneburit rödvit kvittering, men när Wilma Kroon Andersson istället stod i vägen och ett Tamara Haggerty-mål följde på det, var det gulsvart övertag med 12–10 i paus.

I den andra halvleken turades lagen om att befinna sig i ledning. Ett matchavgörande ryck dröjde till dess att drygt fem minuter återstod när det gick från att vara lika på tjugo, till att H65 ledde med 23–20. Anne Tolstrup och Jamina Roberts stod för varsin reducering, men tillbaka till ett poänggivande resultat lyckades laget inte ta sig denna gång och det blev slutligen förlust med 23–25.

En matchintensiv vecka summeras således med två vinster och en förlust. Inför slutspelet återstår två omgångar där Sävehof närmast tar emot VästeråsIrsta i Partille Arena på onsdag. Då fortsätter kampen om förstaplatsen i SHE.

H65 Höörs målskyttar: Ida Gullberg 7, Amelia Lundbäck 7, Victoria Larsson 3, Tilda Winberg 2, Malin Sandberg 2, Filippa Nyman 1, Emma Jönsson 1, Alma Skretting 1 och Emma Rask 1.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 4, Frida Högaard 3, Jamina Roberts 3, Tamara Haggerty 3, Ellie Åström Nilsson 2, Laura Jensen 2, Thea Blomst 2, Frida Rosell 2, Stella Huselius 1 och Anne Tolstrup 1.