Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Alingsås

FÖRLUST I UTVISNINGSTÄT FINALREPRIS

Det var storpublik på plats i Partille Arena när det var dags för finalrepris mot Alingsås HK på tisdagskvällen. Det blev dock inga poäng för IK Sävehof efter förlust med 30–35.

Direkt i första anfallet avlossade William Bogojevic den tunga släggan. Vänsternian har varit het den senaste tiden, inte minst med tolv mål i segern mot TATRAN Presov i Champions League senast, men den här gången fick han inleda med att se bollen gå i ribban och ut. Han skulle snart få revansch, men dessförinnan stack kollegan Gzim Salihi in med Sävehofs första mål för kvällen som innebar 1–1. De två efterföljande ordnade ”Bogo” som på så sätt såg till att ta gulsvart upp i en tvåmålsledning.

Alingsås lyckades dock kvittera till 4–4 och skulle även ta ledningen med ett par bollar kort senare. Sävehof valde att rotera en del på manskapet och András Koncz var en av spelarna som kom till en hel del skottlägen efter fina initiativ. De första 30 minuterna var en jämn historia med 13–15 på jumbotronen när det var dags för spelarna att ta sig in till omklädningsrummen.

Gästerna gjorde den andra halvlekens två första mål och efter drygt fem minuter lyckades de komma upp i en ledning på sex bollar. Kristian Berndtsson valde att ta timeout och gå över till att spela sju mot sex i offensiven.

Just spel med en man mer eller mindre var en vanligt förekommande spelform den här kvällen. Halvlek nummer ett var utvisningstät med mycket händer i ansiktet och i andra fortsatte det i samma stil. Då plockade dessutom domarna fram det röda kortet till först Bogojevic och 33 sekunder senare var det bortalagets Andreas Berg som fick se samma rektangulära kort riktas mot sig.

Spelmässigt var Adam Blanche säker i läget inne på linjen och Sebastian Karlsson, för dagen på nio meter, fick ta mycket ansvar. Den riktiga, målmässiga kontakten med Alingsås fick dock inte Sävehof. Det pendlade mycket mellan fyra och fem bollars underläge och till slut blev det fem, med slutresultatet 30–35 inför 2081 åskådare i Partille Arena.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..