Förlust i toppmötet

Sävehofs herrar förlorade toppmatchen mot Guif med 30-27 (17-12) efter en svängig match.

Sävehof kom till spel med två raka matcher utan seger. Motståndarna Guif har öppnat sin säsong riktigt starkt och leder serien efter sexton omgångar med 26 poäng. Detta var även en repris på SM-finalen förra säsongen och hemmalaget hade revansch att utkräva i Eskilstuna.

Sävehof startar matchen starkt och efter två minuter leder killarna med 2-0. Det dröjer dock inte länge innan Guif har hämtat ikapp och vänt underläget. Lagen följs sedan åt resultatmässigt och spelet är även det jämnt. När tjugo minuter av halvleken är spelade leder Guif med 10-9. Efter det tappar Sävehof flytet i spelet ett tag och det utnyttjar hemmalaget effektivt. De svarar för fem raka mål och rycker då iväg till en ledning med sex bollar. I slutminuterna kommer Sävehof in i matchen igen och får igång sitt anfallsspel lite grann. Men det är Guif som vinner halvleken med 17-12 och nu är det uppförsbacke för killarna inför den andra halvleken.

Sävehof startar den andra halvleken piggt och närmar sig med stormsteg i målprotokollet. När sex minuter är spelade ligger killarna endast under med ett mål, 19-18 och är på väg att ta över matchen lite grann. Men då svänger det åt andra hållet och tio minuter senare så är Guifs ledning uppe i fem bollar igen. Och helt plötsligt ser det väldigt tufft ut för Sävehof att få med sig några poäng. Men killarna ger sig inte och när Erik Fritzon reducerar till 26-25 så ser det ut hoppfullt ut igen. Men under de sista minuterna av matchen orkar killarna inte riktigt stå imot Guif som till slut vinner matchen med 30-27.

Resultatet innebär Sävehofs tredje raka match utan seger. Man förlorar till slut en svängig match mot Guif som befäster sin serieledning. Tappet i slutet på första halvlek blev för tufft att hämta in, även fast killarna gjorde ett starkt försök och kom nära att lyckas.

Nya tag på måndag för killarna när Alingsås gästar Partillebohallen för en derbymatch.

Mikael Franzén är besviken på lagets första halvlek, men tycker ändå att det fanns ljusglimtar att ta med sig från andra halvlek.

– Vi gör ingen bra första halvlek. Det stämde inte alls offensivt, även fast vi spelade bättre i försvaret. Sen tycker jag att vi gör en mycket bättre andra halvlek och tar oss ju även  riktigt nära i målprotokollet. Men vi orkar inte riktigt på slutet och då kan Guif vinna ganska enkelt till slut.  Vi slarvade lite för mycket också, speciellt i första halvlek.

Mikael berömmer Thomas Forsberg och Fredrik Larsson lite extra. Men påpekar också att hela laget måste höja sig tills nästa match.

– Det ska bli kul att möta Alingsås. Nu måste vi ta på oss blåställen och se till att göra en bra match för att ta två viktiga poäng, avslutar han.

Eskilstuna Guif – IK Sävehof 30-27 (17-12)
Guif: Tobias Aren 8, Mathias Tholin 6, Rickard Åkerman 4, Mattias Zachrisson 4 (1), Pontus Axell 3, Daniel Peterson 2, Robin Oldberg 2, Haukur Andrésson 1.
Sävehof: Fredrik Larsson 8, Victor Fridén 5 (4), Robert Johansson 4, Tobias Albrechtson 2, Eric Forsell-Schefvert 2, Niclas Barud 2, Jesper Nielsen 2, Michael Apelgren 1, Erik Fritzon 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..