Handboll, SHE, SŠvehof - H65 Hššr

FÖRLUST I TOPPMÖTET

Det var med hopp om revansch efter säsongens tidigare möte mellan lagen som IK Sävehof tog sig an onsdagens bortamöte med Höör. Revanschen uteblev dock och det blev förlust med 23-29.

Matchintensiva januari fortsatte på onsdagskvällen för IK Sävehof. Mittemellan två matcher i EHF-cupen mot Siofok KC var det toppmatch i SHE borta mot H65 Höör som stod på programmet. Matchen inleddes på ett positivt sätt för gulsvart och laget kunde ta ledningen med 3-1. Linnea Pettersson, med ett färskt förlängt kontrakt, inledde mycket fint och noterades för Sävehofs två första mål.

Inte sällan är det jämna matcher mellan fjolårets finallag och Höör kunde jobba sig tillbaka till 4-4 relativt snabbt. I mitten av halvleken var det även de som tog kommandot och som lyckades skaffa sig en fyramålsledning som mest. Vid signalen för 30 minuters spel hade avståndet mellan lagen krympt med ett mål och det var underläge med 12-15 inför andra.
– Försvarsspelet var inte lika skarpt som det brukar vara och till andra försökte vi få mer stabilitet där, förklarade huvudtränare Rasmus Overby gällande en av delarna som han ville ändra till matchens avslutande halvlek.

Men istället för att komma ännu närmare i den andra halvleken, var det Höör som fick ännu bättre utdelning. I Overbys timeout med knappt tjugo minuter kvar att spela och underläge med fem bollar pratades det om att ha tro på att kunna komma ikapp och förbi. Olyckligtvis ville det sig inte denna gång. Isabella Mouratidou visade sin skicklighet när hon kom in i målet i den andra halvleken, men framåt saknades det en del för att hinna ikapp hemmalaget. Till slut skiljde det sex mål mellan lagen och det blev förlust med 23-29.
– De kändes hetare än oss, ville mer och fick med sig 50/50-situationerna. I dag blev det förlust men vi går starkare ut från det här, detta var sista gången vi ska förlora i Höör.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..