Förlust i tät batalj

IK Sävehof förlorade den första matchen i bäst av fem mot Lugi HF med 28-30 (11-16) i Färs & Frosta Sparbank Arena. Herrarna ligger i och med det under i kvartsfinalserien med 0-1.

Kampen inleds jämt och det är en hård strid ute på banan. När 13 minuter spelats står det 7-7. Lugi höjer sig sedan en aning och springer ifrån Sävehof målmässigt. En kort stund senare leder seriefyran med tre bollar, 11-8.

Lugi fortsätter att vara det bättre laget och bygger på sitt försprång. Då slutsignalen för den första halvleken ljuder har skåningarna en fem bollars stor fördel, 16-11, med sig inför fortsättningen.

Hemmalaget kontrollerar händelserna när spelet startar igång igen efter pausen. Efter åtta avverkade minuter är ledningen sex mål stor, 21-15. Sävehof har däremot inga planer på att se slaget tappt utan jobbar sig in i matchen successivt. Gästerna, stöttade av sin supporterklubb på plats, utjämnar till 26-26 genom David Florander med sex återstående minuter.

Det är spännande ända in i de sista skälvande sekunderna och läget är lika, vilket bådar för en förlängning. Men Lugi drar det längsta strået och vinner med 30-28.

Lugi HF – IK Sävehof 30-28 (16-11)
Målskyttar:
Lugi: Hampus Jildenbäck 7, Johannes Hippe 4, Nemanja Milosevic 4, Albin Tingsvall 4, Jacob Wickman Modigh 3, Anders Hallberg 2, Niklas Gudmundsson 2, Jonatan Leijonberg 1, Gustav Sjölin 1, Joacim Ernstsson 1, Kristian Meijer 1.
Sävehof: Viktor Ottosson 7, David Florander 6, Victor Fridén 6, Tobias Albrechtson 2, Mattias Thynell 2, Eric Forsell Schefvert 2, Niclas Fingren 1, Viktor Rhodin 1, Oskar Ysander 1.

Utvisningar: LHF: 2X2 IKS: 4X2
Domare: Mirza Kurtagic / Mattias Wetterwik