Handboll, SHE, Semifinal 5, Sävehof - H65 Höör

FÖRLUST I AVGÖRANDE SEMIFINALEN

IK Sävehof föll i den femte och avgörande SM-semifinalen mot H65 Höör. Matchen slutade 25–26.

I den första halvleken stod Sävehof för en upphämtning efter att Höör gjort matchens tre inledande mål. Linnea Pettersson forcerade fram en kvittering till 7–7, Laura Jensen studsade in 11–11 och med åtta sekunder kvar till halvtidssignalen tog Thea Blomst upp Sävehof i ledning för första gången.

Lagen klev ut till den andra halvleken med siffrorna 16–15 i gulsvart favör på Partille Arenas jumbotron. När inget passerade Sofie Börjesson på halvlekens sju första minuter såg det bra ut.
– Vi fick bättre koll på försvarsbiten och fick bättre anfallsspel. Det är två ganska olika halvlekar med målrikt i första och bra defensiv i andra, menade huvudtränare Rasmus Overby.

I slutändan var det ändå Höör som lyckades vinna med uddamålet och därmed avancera till final. Slutresultatet skrevs till 25–26.
– Jag är ganska tom på känslor just nu. Vi har haft den här matchserien i vår hand ett par gånger och ledde hela den andra halvleken, men på något sätt kom de tillbaka och vann.
– Jag är besviken men samtidigt stolt över tjejerna. De har kämpat formidabelt, summerade Overby.

IK Sävehofs målskyttar: Ida Lagerbon 6, Mathilda Lundström 5, Trine Mortensen 5, Jamina Roberts 3, Thea Blomst 3, Linnea Pettersson 1, Nina Koppang 1 och Laura Jensen 1.

H65 Höörs målskyttar: Isabelle Andersson 10, Amelia Lundbäck 7, Emma Lindqvist 4, Evelina Källhage 2, Alma Skretting 1, Emma Rask 1 och Ida Gullberg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..