Handball, European League, Sävehof - Magdeburg

FÖRLUST I SISTA GRUPPSPELSMATCHEN

Den sista gruppspelsmatchen i EHF European League var en jämn kamp mot RK Gorenje Velenje från Slovenien. Till slut var det en boll som skiljde lagen åt och den här gången var det bortalaget som tog med sig poängen från Partille Arena.

På tisdagskvällen var det dags för den tionde och avslutande gruppspelsomgången i European League. Sedan ett par rundor tillbaka hade Sävehof säkerställt vidare spel i turneringen och inför avkast stod det även klart att andraplatsen i gruppen, med endast Magdeburg framför, var garanterad.

I den första halvleken mot Gorenje Velenje skulle Sävehof aldrig hamna i underläge och det var ledning från det att Sebastian Spante gjorde 2–1 i den andra matchminuten. Två tidiga mål kom från Malte Celander, som för dagen tog plats som startande högersexa. 19-åringen tackade för förtroendet genom att vid slutsignalen stå som matchens främsta målskytt efter att ha hittat nätet vid sex tillfällen.

När gästerna närmade sig målmässigt under matchens första halva och befann sig endast en boll ifrån, då såg Gulsvart till att lägga i en växel till och i halvtid var det ledning med 14–11.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken gick Gorenje ändå upp jämsides och även förbi med två måls marginal. Dubbla fullträffar från Elmer Tilly och en från Vetle Eck Aga vände tillbaka matchen, men innan slutsignalen skulle det svänga ytterligare en gång.

Med fyra minuter kvar på matchklockan var det helt jämnt med ställningen 26–26. Då avancerade Gorenje upp till en tvåmålsledning och även om Kelvin Roberts satte dit ett tröstmål, så räckte det inte till poäng denna kväll.

IK Sävehofs målskyttar: Malte Celander 6, Kelvin Roberts 4, Jonathan Stenbäcken 4, Pontus Brolin 3, Marcus Lennernäs 2, Elmer Tilly 2, Vetle Eck Aga 2, Sebastian Spante 2, Theodor Claesson 1 och Rune Schröder 1.

RK Gorenje Velenjes målskyttar: Ibrahim Haseljic 5, Domen Tajnik 5, Tilen Sokolic 4, Branko Predovic 3, Matic Verdinek 3, David Miklavcic 2, Peter Sisko 2, Timotej Grmsek 2, Enej Slatinek Jovicic 1 och Jernej Drobez 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..