Handboll, SHE, Sävehof - Önnered

FÖRLUST I SERIEFINALEN

Det stod en serieledning på spel när IK Sävehof reste till Skåne för möte med H65 Höör på tisdagen. Tyvärr blev det till slut förlust med 23–26.

Tidigt hamnade Sävehof i ett flermålsunderläge som skulle visa sig vara svårt att återhämta sig ifrån. Efter sju minuter visade resultattavlan 1–4 och även om Sävehof kom till lägen så hittade inte avsluten nätet. I underläge 2–7 efter en kvarts spel valde Rasmus Overby att ta timeout för att samla laget.

Klättringen mot en förminskad måldifferens skulle så småningom komma igång på allvar. Med fem minuter kvar av halvleken skiljde det bara två bollar sedan Johanna Forsberg satt dit bollen från sin position på mittsex. Just två mål var också skillnaden efter att halva matchen spelats när Höör var i ledning med 12–10.

Två tidiga Sävehof-utvisningar fick vi se i den andra halvleken, men avståndet på två bollar växte ändå inte i det skedet av matchen. Det gjorde det istället med ungefär tio minuter kvar att spela. Två snabba kontringsmål tog hemmalaget upp i en fyramålsledning och i slutändan blev det förlust med 23–26.

Säsongens första nederlag i seriespelet kom alltså denna tisdag. En match återstår nu innan det är dags för ett längre uppehåll med anledning av VM i Japan. Då tar sig Sävehof an slovenska Krim Mercator på bortaplan i Champions League-spelet.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..