Handboll, Handbollsligan, SM-semifinal 4, Ystad IF - Sävehof

FÖRLUST I SEMIFINAL 4

Segern i Partille Arena i måndags framkallade en fjärde match i SM-semifinalserien mot Ystads IF. På torsdagen var det dags, men trots en fin start på matchen räckte det inte hela vägen och förlusten med 26–29 betyder att säsongen tyvärr är över.

I likhet med den tredje semifinalen fick Gulsvart en smakstart även denna gång, där det stod 4–1 på resultattavlan i Ystad Arena efter spel i drygt fem minuter. Då hade Felix Möller redan vräkt sig fram och brutit en motståndarpassning i defensiven, Sebastian Karlsson blixtsnabbt kontrat in en boll och Elias Ellefsen á Skipagötu serverat minst en drömassist.

Att Bertram Obling hade en bit över 60 i räddningsprocent under den inledande kvarten var givetvis även det en tungt vägande parameter till den fina matchstarten. Sävehof lyckades också stabilisera övertaget och i paus var ställningen 15–11.

Fram till dess var det mycket som såg väldigt bra ut och inte blev det sämre av att kapten Karlsson och Rune Schröder inledde målskyttet i den andra halvleken. 17–11 var då ställningen, men därefter hittade hemmalaget alltmer rätt.

Snabbt krymptes försprånget till blott två bollar och med en timeout lyckades Michael Apelgren bromsa in motståndarna något. Ständigt låg Ystad sedan en eller två bollar bakom fram till det att de kvitterade när det återstod tio minuter. I samma veva tog de sig även två bollar upp.

Under den återstående perioden av matchen stod Jonathan Stenbäcken, Rune Schröder och Emil Berlin för reduceringar som innebar att det bara skiljde ett mål, men att återställa lika-läget visade sig denna gång inte vara möjligt.

Matchen slutade 29–26 till Ystad som därmed vann semifinalserien med 3–1 och avancerade till final.

Ystads IF:s målskyttar:Jonathan Svensson 6, Anton Månsson 5, Kim Andersson 4, Jakob Nygren 3, Hampus Andersson 3, Hampus Karlsson 3, Julius Lindskog Andersson 2, Christoffer Svensson 1, Johan Dahlin 1 och Knud Ronau Larsen 1.

IK Sävehofs målskyttar:Sebastian Karlsson 8, Emil Berlin 4, Felix Möller 4, Rune Schröder 4, Sebastian Spante 3, Elias Ellefsen á Skipagötu 2 och Jonathan Stenbäcken 1.