Förlust i premiären

IK Sävehof förlorade öppningsmatchen i Champions League-gruppspelet. RK Krim Mercator, i fjol semifinalist i turneringen, slog damerna med 36-28 (14-12).

Kampen inleds jämnt och det dröjer drygt tre minuter innan första målet görs. En stund senare leder Sävehof med en boll, 3-2. Krim höjer intensiteten och vänder på underläget. Slovenskorna rycker snart åt sig ett tre bollars stort försprång, 10-7. Sävehof har inga planer på att släppa iväg sina motståndare resultatmässigt och ger sig själva möjligheten att kvittera. Men någon utjämning blir det, i alla fall innan halvtid, inte. När 30 minuter spelats står det 14-12 till Krim.

Gästerna rivstartar den andra hälften och svarar för fyra raka mål. Den ledningen äts, dessvärre, upp illa kvickt och hemmalaget visar klass. Då 15 minuter avverkats leder Krim med 24-21. Sävehof kämpar och sliter, men tröttnar rejält mot slutet och tar inte lika kloka beslut, som man svarat för tidigare under matchens gång, i defensiven. Det utnyttjar Krim, som till sist vinner med åtta bollar, 36-28.

RK Krim Mercator – IK Sävehof 36-28 (14-12)

Målskyttar:
Krim: Tamara Mavsar 9 (6), Andrea Penezic 6, Barbara Lazovic-Varlec 5, Daniela De Oliviera Piedade 5, Neli Irman 3, Oana Andreaa Manea 2, Andjela Bulatovic 3, Nina Christin Wörz 2, Linnea Torstensson 1.
Sävehof: Hanna Fogelström 6, Jamina Roberts 5, Ida Odén 4, Jenny Alm 4, Louise Sand 3, Edijana Dafé 3, Frida Tegstedt 2, Birna Berg 1.

Utv: RKM: 1X2 IKS: 2X2
Domare: Viktoria Alpaidze / Tatyana Berezkina (Ryssland)
Publik: 2000 (Center Stozice)

Text: David Flatbacke-Karlsson