Handboll, SHE, Semifinal 1, Sävehof - H65 Höör

FÖRLUST I MARATONMATCH

Varken 60, 70 eller 80 minuters spel räckte för att avgöra det andra semifinalmötet mot H65 Höör. Slutresultatet fick fastställas efter shoot-out där IK Sävehof föll.

I onsdags startade semifinalduellen mot H65 Höör när det blev gulsvart seger med 27–21. Lagen ställdes mot varandra igen på lördagseftermiddagen och inledningsvis fanns det en del att känna igen.

Sävehofs tre främsta målskyttar i den första semifinalen visade sig vara heta på nytt när de fick igång lagets målskytte i Sporthallen i Höör. Med andra ord var det Laura Jensen, Jamina Roberts och Mathilda Lundström som såg till att gulsvart kunde gå ifrån till en 3–1-ledning.

En annan likhet med det första mötet var att Sävehof skaffade sig ett målmässigt övertag med 10–5. Drygt en kvart var då spelad, men Höör jobbade sig tillbaka in i matchen och efter 30 minuters spel var ställningen 14–11.
– Jag tycker att vi började första halvlek på ett bra sätt och hade koll på dem. Det var en fin halvlek och vi kunde ha haft en större ledning där, sade huvudtränare Rasmus Overby om den inledande halvtimmens spel.

Hemmalaget var tillbaka jämsides när det återstod en tredjedel av matchen och sedan turades lagen om att hålla i taktpinnen. När det återstod mindre än två minuter satte sig Höör i ett tvåmålsöverläge och dessutom var Sävehof en spelare mindre på banan. Genom mål från Roberts och Trine Mortensen, samt räddning av Sofie Börjesson, hann laget dock ifatt och förlängning väntade.
– I andra halvlek blev det lite mer individuellt, men jag tycker att det var starkt att vi kom tillbaka på slutet och fick lika på ordinarie tid trots underläge med två mål.

Dramatiken fortsatte sedan och efter de två första förlängningshalvlekarna stod det 30–30 på resultattavlan. Ytterligare tio minuter senare gick det fortfarande inte att skilja lagen åt och shoot-out fick avgöra vilket lag som skulle ta hem det andra semifinalmötet.

Väl i det spelmomentet fick Höör bäst utdelning och vann sammanlagt med 39–38. Därmed kvitterade de till 1–1 i matcher och nu vänder semifinalserien tillbaka till Partille där nästa möte spelas den 25:e april.
– I förlängningen hade vi matchen under kontroll men ett par felbeslut gjorde att det blev match igen. Shoot-out är som att ”flip a coin” och i dag fick de vinsten.
– I match tre är vi sugna på att bevisa att de inte kommer få vinsten. Nu får vi två veckor på oss och ska se till att vara taggade i Partille Arena den 25:e, försäkrade Overby när han blickade fram emot nästa möte.

H65 Höörs målskyttar: Amelia Lundbäck 11, Emma Lindqvist 8, Victoria Larsson 7, Isabelle Andersson 6, Ida Gullberg 5 och Emma Rask 2.

IK Sävehofs målskyttar: Jamina Roberts 8, Mathilda Lundström 7, Thea Blomst 6, Trine Mortensen 5, Laura Jensen 4, Nina Koppang 3, Nina Dano 3, Thess Krönell 1 och Ellenor Åström 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..