Handboll, Handbollsligan, Kristianstad - Sävehof

FÖRLUST I KRISTIANSTAD

IK Sävehof var länge med i matchen mot IFK Kristianstad. I halvtid var det oavgjort, men till sist drog serieledarna iväg och vann med 32-27.

Det var hemmalaget Kristianstad som kopplade det första greppet när de klev ifrån till en tremålsledning ungefär tio minuter in i matchen. Sävehof skulle dock komma tillbaka starkt mot slutet av halvleken och laget var även i ledning med minuten kvar att spela innan det var dags för halvtidsvila. Med åtta sekunder kvar lyckades dock Helge Freiman hitta nätet och såg till att det stod 14-14 på resultattavlan efter att halva matchen var spelad.
– Det här var en värdemätare, vi stod upp bra och de fick gå in allt de hade. I stora delar av matchen spelade sju-mot-sex och det fick de kämpa med, sade manager Anders Eliasson.

I andra halvleken lyckades Kristianstad få ett målmässigt övertag ännu en gång och denna gång släppte de det inte. Till slut föll Sävehof med 27-32, men efteråt var Eliasson inte alltför nedstämd.
– Vi hade bra moral och stod upp bra in i det sista, konstaterade han.
– Vi hade 15-16 målvaktsräddningar och stod upp mot ett bra Kristianstad. Vi åker inte härifrån och misströstar, snarare åker vi härifrån taggade.

Två spelare som normalt får mycket speltid, William Bogojevic och Gzim Salihi, saknades i matchen. Då berömde Eliasson de som klev in istället och levererade en bra prestation mot de regerande svenska mästarna. På den positiva sidan rent spelarmässigt, så var Christoffer Brännberger tillbaka i matchtruppen och noterades för två mål.
– Det betyder mycket att ha honom med oss igen. Vi körde hårt på det gänget som var här och det var samma mot RIK. Med honom får vi ett alternativ till i vårt spel sju mot sex.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..