Handboll, SHE, SŠvehof - Skuru

FÖRLUST I HEMMAPREMIÄREN

Det blev en hemmapremiär som slutade i moll för Sävehof i SHE. Med en stark avslutning kunde Skuru IK ta hem segern med siffrorna 30-28.
– Det var självklart en besvikelse att förlora, berättar Sävehof-tränaren Rasmus Overby. 

Målnäten fick jobba rejält i bägge ändar av planen i matchens inledning, med fem mål efter drygt två och en halv minuts spel. Skuru fick bäst start, men Johanna Ahlm ordnade en tidig kvittering till 3-3 och därefter smällde Johanna Forsberg in ledningsmålet. 
– Vi ville sätta en propp i försvaret, men lyckades inte riktigt. Så det var inte som planerat, säger Overby om den målrika starten på matchen.

Runt tio minuter in i matchen började Sävehof koppla ett grepp och några minuter senare kände Skuru ett timeout-behov efter att Sävehof klivit iväg i en tremålsledning. Det korta taktiksnacket gav effekt för gästerna och helt plötsligt skiljde det inte mer än ett mål mellan lagen.

Därefter följde en viktig sekvens där Emma Fernis fick tre på varandra efterföljande lägen efter starkt returtagande. Tredje gången gillt, som det heter, för det tredje avslutet satt på allra bästa sätt. Och på tal om viktigt så räddade Wilma Kroon Andersson en straff i samband med Skurus efterföljande anfall. Det här var under en lång period där Sävehof-ledningen pendlade mellan ett och två måls marginal så det gav goda möjligheter att bygga vidare på. Halvleken skulle dock sluta oavgjort med fjorton mål vardera.

Skuru kom ut bäst till den andra halvan. Men ett par lyckominuter med ett par raka Kroon Andersson-räddningar, Nina Danos första mål i Partille Arena och ett kontringsmål av Olivia Mellegård tog lagen lika igen. Det skulle dock bli förlust den här kvällen. Mot slutet av matchen kom Skuru till rätt lägen, Sävehof gjorde det inte, och med sex minuter kvar att spela var gästerna i ledning med tre måls marginal. Fernis fick till två sena mål, men det räckte tyvärr inte och gästerna kunde slutligen ta med sig de två poängen hem.
– Vi visste att det skulle bli en svår match och det är aldrig roligt att förlora. Så det är självklart en besvikelse, men det är inte nu det gäller. Det är en lång säsong och det kommer många matcher.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..