FÖRLUST I FÖRSTA TRÄNINGSMATCHEN

IK Sävehofs herrar inledde försäsongens träningsmatcher hemma mot Önnereds HK. Slutresultatet skrevs till 27–31.

Det var gästerna från Önnered som satte dit matchens första mål. Sävehofs kvittering kom omgående från Emil Berlin och sedan var det Christoffer Brännberger som tryckte in ledningsmålet. Matchens första kvart var en målrik historia mellan två lag som följde varandra åt vad gäller bollar i nät. 8–7 med fördel Önnered visade jumbotronen i det läget av matchen, men sedan sjönk målfrekvensen.

Överlag var det en halvlek där Sävehof gick runt på många spelare.Från start fick vi exempelvis se en helt ny vänstersida där Henrik Tilstedt och Rune Schröder tog plats. Den förstnämnde kom till flera lägen och var lagets bästa målskytt efter såväl 30 som 60 minuter. Halvlek nummer ett slutade i gulsvart underläge med siffrorna 9–14.

Klättringen mot Önnered tycktes inledas på allvar när Jonathan Edvardsson stod för tre raka fullträffar. Detta var i ett läge där gästerna hade tagit sig upp i ett försprång på sju bollar, så kaptenens mål var definitivt välkomna.

Med åtta minuter kvar att spela var ställningen 23–26. Den riktigt täta kontakten uteblev dock denna onsdagskväll och matchen slutade 27–31.

Sävehofs målskyttar
Henrik Tilstedt 6
Sebastian Karlsson 5
Adam Blanche 4
Jonathan Edvardsson 3
Emil Berlin 2
Christoffer Brännberger 2
Gustaf Wedberg 2
Rune Schröder 1
Pontus Brolin 1
Eric Westergren 1